avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Doresc sa demisionez, dar risc sa nu primesc salariile ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Doresc sa demisionez, dar risc sa nu primesc salariile restante

scuze ca deranjez cu un subiect atat de banal pentru multi dintre voi..dar eu cum nu sunt in domeniu nu ma pricep si as avea si eu nevoie de sfatul unuia dintre voi daca se poate..Lucrez intr-un loc in baza unui contract pfi,vreau sa imi dau demisia deoarece sunt intarzieri de salariu de mai bine de 3 luni de zile,insa,in general cei ce pleaca nu prea isi mai vad banii sau ii vad in aproximativ un an de zile,lucru cu care nu as vrea sa ma confrunt si eu pentru ca totusi sunt bani munciti si fiecare dintre noi avem nevoile noastre...altfel nu am mai munci :D...deci intrebarea mea este daca vreunul dintre voi ma poate ajuta cu cererea de demisie...ma pot folosi de vreo lege,clauza..articol care sa il oblige sa imi dea restul de bani intr-un termen limitat?Va multumesc anticipat pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: cristina83 , utilizator 18:43, 25 Mai 2010
Buna ziua !
Obligatiile angajatorului si angajatului decurg din lege , iar una din obligatiile angajatorului este plata contravalorii muncii efectuate de angajat , conform prevederilor CIM incheiat .
In Codul Muncii, demisia este definita ca act unilateral de vointa a salariatului care comunica angajatorului, printr-o notificare scrisa, incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea preavizului.
Iata un model : Domnule Director,

Subsemnatul ................, angajat in functia de………… in cadrul societatii XYZ s.r.l, prin prezenta va aduc la cunostinta ca doresc incetarea contractului meu de munca, nr………….din data zz/ll/aa, in baza art. 79 din Codul muncii - Legea 53/2003 modificata si completata, prin demisie si cu respectarea preavizului de 15 zile prevazut de legea mai sus mentionata.

Va multumesc!

Actionati in instanta firma pt obligarea la plata drepturilor salariale restante , dar in prealabil sfatul meu este sa aveti o discutie cu conducatorul firmei in care sa ii solicitati plata acestor drepturi si sa precizati faptul ca il veti actiona in instanta (poate va va da banii ... merita incercat ) .
multumesc frumos pentru sfat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie dydy4u dydy4u as vrea sa imi dau demisia de la locul de munca dar fara preaviz, puteti sa ma ajutati cu un formular (vezi toată discuția)
Cerere de demisie Kukucsi Kukucsi Buna ziua,vag rog sa-ma ajutati cu un model de Cerere demisie .Dupa un ani de concediu fara plata vreau sa demisionez.Va rog sa- ma ajutati cu un model de ... (vezi toată discuția)
Model demisie Adel1985 Adel1985 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un model de,demisie si daca pot trece in demisie si motivul.multumesc (vezi toată discuția)