Buna dimineata,am si eu o problema care necesita un sfat urgent.
In fapt,fostul meu sot a vandut apartamentul propietate personala,construind ulterior o casa la Bolintin pe numele fiului nostru , urmand sa locuiasca impreuna .Fiul meu a facut un imprumut pe 20 de ani la banca,contributia lui la finalizarea constructiei fiind aproape egala cu contributia tatalui.
La putin timp,fostul sot si-a adus in casa o femeie,o mai veche amanta ,cu care fiul meu nu s-a inteles de nici un fel,inca din primele zile.Nu a comentat niciodata nimic,avand un serviciu care-l tinea ocupat mai tot timpul. Ulterior insa,s-a casatorit iar divergentele in casa au capatat amploare X-(,ca in final fostul meu sot sa-i dea afara.
Intrebare: Fiul meu,fiind propietar cu acte in regula,fara nici un uzufruct ,poate vinde casa?
Poate fi actionat in instanta de catre tata care sustine ca a contribuit cu bani la constructia ei?
In alta ordine de idei,casa a fost construita pana la caderea pietei imobiliare,deci nu va putea obtine pe ea mai mult decat sa-si achite imprumutul la banca,spre a putea sa faca un altul,ca sa isi cumpere impreuna cu sotia un apartament.Este obligat sa ii acorde tatalui sau despagubiri?
Problema este ca fiul si nora nu au vrut decat sa o dea afara pe amanta acestuia,din motive de cheltuieli,de comportament inadecvat si injurii repetate la adresa lor.Nu au avut nimic impotriva ca fostul meu sot sa continue convietuirea cu ei,care pana la aparitia acestei persoane,a fost lipsita de probleme.
Dupa cum ati observat,dat fiind faptul ca nu este prima interventie pe acest forum,familia mea a luat-o razna #-o,nu prea stiu in cate sa ma impart...
in acest caz exista posibilitatea iesirii din indiviziune; prin buna intelegere sau prin intermediul instantei de judecata, urmind ca fiecare din parti/coproprietari sa-si recupereze suma de bani investita in edificarea acelui imobil.
Cum ,din precizarile dvs rezulta imposibilitatea solutionarii amiabile,,ramane numai ca instanta de judecata ,in baza probelor sa analizeze si sa dispuna hotarare
Nu sunt copropietari,singurul propietar,al terenului si al constructiei este fiul meu. In acte, evident! Deci daca vinde,poate fi actionat in judecata de catre tatal sau?
Pe mine asta ma intereseaza, mai ales ca relatiile dintre ei au fost iremediabil vatamate,fiul meu fiind ferm in hotararea de a vinde. Mai ales ca nu isi lasa tatal pe drumuri,acesta avand uzufruct la garsoniera fiicei mele,care nu este ocupata de nimeni la ora actuala.Eu nu vreau sa se ajunga la tribunal!!