avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probe
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probe

In caz de divort, ce probe este indicat si pot solicita? Precizez ca este un copil minor la mijloc, este vorba de culpa sotului si sunt si bunuri care vor face obiectul unui partaj. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Vlad71 , utilizator 15:49, 13 Iunie 2007
Martori, inscrisuri, interogatoriul paratului, fotografii, etc. ... si orice altceva crezi tu ca ar putea sa-ti dovedeasca cererea.
~ Conținut șters la cerere ~
Daca este doar divort, atunci nu puteti cere interogatoriul; daca in aceeasi actiune cereti si incredintarea minorului sau partajul bunurilor, atunci puteti cere si interogatoriul, insa numai pe aspecte ce nu privesc divortul, doar celelalte doua probleme.

Martorii se cer de fiecare data, ei spun daca mai cred sau nu ca este posibila impacarea sotilor si arata care sot cred ei ca a gresit (care venea beat, care nu avea grija de copil si casa etc.).

Inscrisurile necesare in orice divort (si in primul rand certificatul de casatorie). La incredintare minor - copie act nastere.

Daca cereti si incredintarea minorului se va cere si o ancheta sociala la domiciliul sotului care cere copilul, ancheta care va fi facuta de un serviciu din cadrul primariei de sector.

La partaj folositi acte, martori, interogatoriu. Mai bine incercati sa va intelegeti in afara instantei pe aspectele partajului si ale pensiei alimentare; Nu treceti cu vederea incheierea unui act in acest sens (ori la notar ori in instanta in cadrul partajului).

Alte intrebari?
Buna!
Am si eu o intrebare. Sunt in proces de divort, initial am introdus cererea pentru divort din culpa comuna, fara motivatie (avem un copil minor). Intre timp sotia pare a se fi razgandit, nu mai vrea sa accepte varianta aceasta si vrea sa ne impacam. Ideea e ca eu nu consider acest lucru posibil, suntem despartiti in fapt de anul trecut. Daca ea va merge in continuare pe aceasta idee va trebui sa reformulez cererea de divort. Si in cazul acesta stiu ca trebuie probe.
Intrebarea e ce probe pot fi aduse? Eu sunt o persoana civilizata si niciodata nu m-am certat de fata cu altcineva. Am preferat ca orice problema sa nu fie stiuta in afara. Nu fac scandal, nu beau nu am lovit-o niciodata. Motivele mele sunt de alta natura si mai greu se pot proba cu martori. Nu mai am nici un fel de sentimente fata de ea, ani de zile am incercat sa o fac sa inteleaga ca indiferenta cu care se comporta ma va indeparta pentru totdeauna (ceea ce s-a si intamplat). Acum au apucat-o remuscarile dar e prea tarziu! (cauzate in parte si de ideea ca sprijinul material pe care il avea va scadea - desi pana acum nu s-a intamplat, i-am dat cat a avut nevoie pentru a creste in conditii bune copilul). Am fost de acord sa ramana copilul la ea (desi as fi vrut sa ramana cu mine sunt constient ca pentru un copil minor e mai bine sa stea cu mama lui - si nu stiu ce sanse as fi avut la incredintare). Eu am acum o alta relatie (stiu ca asta ma dezavantajeaza la proces daca se ajunge la scandal).
Chiar singurele probe acceptate de tribunal sunt de genul: ma bate, vine beat, face scandal sau nu are grija de casa, nu face mancare...etc... O casatorie nu se bazeaza pe afectiune, dragoste si intelegere, sprijin si grija reciproca? Am un avocat cu care discutasem pentru varianta initiala (ca va exista intelegere). Daca "intelegerea" dispare ce urmeaza? Oricum din tot ce ati scris aici am inteles ca pana la urma tot se obtine divortul dar mi se parea mai simplu asa si nu sa ajungem sa spalam tot cosul de rufe murdare in public!
Pot fi si altele motivele, nu numai cele enumerate mai sus, acelea sunt cu titlu de exemplu.
Martorii pot spune ca nu cunosc motivele exacte, ca ati fost un cuplu ermetic, inchis, care nu se exterioriza, dar ca au constatat, dupa caz: ca nu mai veniti la aniversari impreuna, ca exista o indiferenta reciproca, ca nu mai aveti nimic in comun decat copilul... Etc. Si, esential, ca relatiile nu mai pot fi imbunatatite, ele fiind iremediabil deteriorate...
Aduceti ca argument si faptul ca stati separati de 1 an, asta declara si martorii... si tot asa...
Nu inteleg de ce credeti ca este in dezavantajul dv. faptul ca aveti o alta relatie... avand in vedere ca nu vreti sa obtineti nimic... Chiar acest lucru il puteti declara in instanta... Dv. doriti, la urma urmei, doar sa divortati: nu vreti copilul (pe care, da, aveti sanse mici sa-l primiti, mai ales avand in vedere ca i l-ati lasat mamei in acest an de despartire), veti plati pensie alimentara... prin urmare, poate ca v-ar dezavantaja aceasta relatie in alte circumstante, dar dv. nu vreti decat sa divortati, nu? Ei bine, eu chiar cred ca va va ajuta in acest sens.
Bafta!

Alte discuții în legătură

Acordare termen impacare bontzi bontzi Buna...dimineata!:) Ma aflu in situatia in care sotul meu a introdus actiune de divort, din culpa comuna, zice el. Suntem casatoriti de un an jumatate si avem ... (vezi toată discuția)
Divortz cu minor petros petros buna ziua! fratele meu este insurat de 15 ani iar copilul rezultat din casatorie are 14 ani. sotia lui a intentat actiunea de divort, dar dupa cum stau ... (vezi toată discuția)
Divort rapid posibil? dorin_bi dorin_bi Buna ziua Pe scurt situatia este urmatoarea: - reclamanta doreste divortul din culpa comuna, incredintarea minorului, pastrarea numelui si 50% din ... (vezi toată discuția)