avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abandon de familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abandon de familie

Poate fi acuzat penal de abandon de familie tatal care nu contribuie material la intretinerea copilului minor? Ce probe sunt acceptate pentru a demonstra aceasta situatie?
Da. Fa tu plangerea la Parchet ca stiu aia ce sa administreze in cauza;). Poti detalia situatia daca vrei un raspuns mai clar.
Situatia este foarte complicata.
El are de cateva luni pe altcineva. Sotia stie de cealalta; si cealalta stie de sotie, stie de copil....
Ideea e ca el pleaca periodic de acasa, cate 3-4 zile , apoi revine in locuinta comuna ... Dar in ultimele luni nu a contribuit material nici macar cu un leu la intretinerea fetitei de 7 ani. Sotia inca nu este hotarat daca sa introduca divort, dar este nevoita sa il oblige cumva sa o ajute cu fetita, pentru ca are un salariu derizoriu, ceva intre 3 si 4 milioane.
Este abandonul de familie o solutie in acest caz (cel putin, o solutie temporara)?
Nu cred ca asta e solutia aici. Mai degraba o actiune pe civil pt pensie de intretinere a minorului. Este si scutita de timbru si nu conteaza ca nu se cere si divortul...asta daca nu se razgandeste...ori ea ori el.. si se cere divort.
Asta daca nu e hotarata inca...Dar daca se decide sa si divorteze, cum e mai bine? Pe civil, cum ai spus, sau pe abandon? Multumesc mult pentru lamuriri
Daca vrea divort, atunci se va hotari si asupra incredintarii copilului si asupra pensiei de intretinere.
Daca inca nu vrea divort eu zic ca cel mai bine este pe civil cu o cerere pt pensie de intretinere, care se poate acorda si daca parintii sunt tot casatoriti.
Acu` e mai clar?

Alte discuții în legătură

Abandonul de familie anamaria20210 anamaria20210 as vrea sa stiu dupa cat timp sotul/sotia poate fi dat in judecata pe motiv ca a abandonat familia. Mentionez ca sotul e plecat in strainatate din decembrie, ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie, implicatii ContSters93450 ContSters93450 Buna ziua, fratele meu a parasit domiciliul conjugal, mutandu-se la parinti (intentioneaza sa divorteze), intrucat, de ani de zile, relatia cu sotia sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie? dodi1402 dodi1402 Buna seara. In cazul in care sotul se muta de acasa deoarece doreste divortul si sotia este impotriva se numeste abandon? Situatia implica un minor. Acesta va ... (vezi toată discuția)