avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abandonul de familie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abandonul de familie

as vrea sa stiu dupa cat timp sotul/sotia poate fi dat in judecata pe motiv ca a abandonat familia. Mentionez ca sotul e plecat in strainatate din decembrie, si nu se intereseaza de familia lui in nici un fel. Avem un copil de 6 luni si nici nu sunasa vada ce face. De bani nici nu mai vorbim, cu toate ca munceste .
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:39, 22 Februarie 2016
In situatia relatata, tatal nu poate fi tras la raspundere din punct de vedere penal, in schimb, in cazul unui divort, puteti solicita desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotului.
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa solicitati, initial, obligarea sotului la plata pensiei de intretinere pentru minor.
Dupa, daca nu o plateste, va puteti adresa parchetului cu plangere penala pentru abandon de familie, art 378 C.P.
Puteti sa formulati si acum o plangere.
Mai intai trebuie pronuntat divortul, exercitarea autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului si obligarea parintelui nerezident la plata pensiei de intretinere. Ulterior, daca nu sunt respectate cu rea credinta conditiile impuse de instanta referitor la plata pensiei de intretinere a minorului, puteti formula plangere penala.
Ultima modificare: Duminică, 21 Februarie 2016
Adela Maria Bratulescu, Avocat
mentionez ca noi nu suntem in divort. a plecat in strainatate de comun acord, dar acum nu vrea sa mai stie de noi. deci, spuneti caintai ar trebui sa intentez actiunea de divort?
Daca relatiile dintre dvs. si sot sunt iremediabil vatamate, este singura solutie. Daca mai exista o cale de impacare, incercati gasirea unei solutii inainte de a va adresa instantei.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara neplatita!!! cosminache123 cosminache123 Buna seara, Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pt a recupera pensia alimentara a copilului, care nu a fost platita de 1 an si 9 luni. Astept ... (vezi toată discuția)
Nelamuri sentinta VintilaC VintilaC In ian 2019 am depus actele pt divort. In iulie 2019 s_a dat o sentinta in care scrie: \"Exexutorie de drept de la pronuntare, cu privire la capetele de cerere ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ada2015 ada2015 fostul sot nu a platit niciodata pensie alimentara, suntem divortati de trei ani, politia nu ma poate ajuta deoarece el e plecat din tara. ce pot sa fac? (vezi toată discuția)