avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revocarea deciziei de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revocarea deciziei de concediere

Ma poate ajuta cineva cu un text de lege prin care se poate revoca decizia de concediere? Angajatorul doreste aceasta revocare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:57, 30 Iulie 2010
Odata ce s-a emis decizia de concediere (inregistrare in registrulde intrari-iesiri, mentiune in cartea de munca, etc) revocarea se poate face numai prin ...incheierea unui nou contract de munca. Intrucat actul de incetare a contractului de munca initial, odata intrat in circuitul civil, isi produce efectele.
Din adnotarile din codul muncii rezulta ca se poate:
[ link extern ]
Este de retinut faptul ca angajatorul nu va putea revoca in mod unilateral decizia de concediere, dupa ce aceasta a fost comunicata salariatului, aspect care rezulta din interpretarea dispozitiilor art. 969 alin. (2) Cod civil.
Pentru ca un act juridic unilateral (ex. decizia de concediere) sa poata fi revocat prin simpla manifestare de vointa din partea autorului sau, este necesar ca acest lucru sa fie prevazut in mod expres de lege, asa cum este situatia testamentului, a retractarii renuntarii la mostenire sau a ofertei care nu a ajuns la destinatar.
Avand in vedere aceste argumente, decizia de concediere ajunsa la cunostinta salariatului nu mai poate fi revocata in mod unilateral de catre angajator pentru simplul motiv ca acesta a descoperit viciile de procedura ale respectivei decizii.

Concluzie. Pentru revocarea deciziei de concediere va fi necesara de fiecare data exprimarea vointei exprese a salariatului, care accepta sa-si continue activitatea profesionala in temeiul CIM incheiat.
Este in regula daca pe inscrisul prin care se revoca decizia de concediere apare si exprimarea vointei exprese a salariatului prin care acesta accepta sa-si continue activitatea? Sau este nevoie de alt inscris care sa surprinda aceasta manifestare de vointa?

Cu aceste inscrisuri si carnetul de munca trebuie mers la ITM si depuse acolo?
Revocarea deciziei de incetare a c.i.m. este un act unilateral de vointa al angajatorului care trebuie sa imbrace forma scrisa a unei decizii.

Alte discuții în legătură

Numar inregistrare decizie concediere ContSters147374 ContSters147374 Daca o decizie de incetare cim nu are numar de inregistrare, pentru ca societatea nu a vrut sa-i dea numar de inregistrare, decizia nu e valabila in fata ... (vezi toată discuția)
Anulare preaviz ionigeo ionigeo Preavizul pe care l-am primit de la conducerea unitatii poate fi anulat ulterior de catre aceasta? Multumesc. (vezi toată discuția)
Revenire asupra deciziei de a demisiona loredanastiuca loredanastiuca Doresc sa stiu daca se poate reveni dpdv legal asupra deciziei de demisie! Acest lucru este posibil numai cu acordul angajatorului, sau si fara acordul lui din ... (vezi toată discuția)