avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare contract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare contract de vanzare-cumparare

Se poate anula un contract de vanzare cumparare daca vanzatorul are 84 de ani si a semnat contractul dar nu a primit niciun ban? L-a inselat o nepoata si desi a dat o declaratie de intretinere viagera nu si-a respectat obligatiile.Declaratia a facut-o la notar cu o zi inainte de semnarea actului de vanzare (ca sa ii arate batranului ca o sa il ingrijasca) pentru a-l convinge sa semneze. Actele au fost facute cu 2 ani in urma.
In contract nu exista clauze.

Este vorba de contract de vanzare-cumparare . Nu stiu ce inseamna Leziune"viciu de consimtamant"
Ultima modificare: Miercuri, 26 Mai 2010
margareta_71, utilizator
Se poate anula pt vicii de consimtamant.Cel mai indicat ar fi sa consultati un avocat!
nu neaparat vicii de consimtamant din ce spune userul ci prin neplata pretului acest contract se poate desfiinta. se mai adauga vicile de consimatamant numai daca se vor demosntra.
la cei 84 de ani, notarul trebuia sa ceara un certificat medical care sa ateste starea psihica a pacientului - daca este sau nu in deplinatatea facultatior mintale...la semnarea contractului.
margareta_71 a scris:

Se poate anula un contract de vanzare cumparare daca vanzatorul are 84 de ani si a semnat contractul dar nu a primit niciun ban? L-a inselat o nepoata si desi a dat o declaratie de intretinere viagera nu si-a respectat obligatiile.Declaratia a facut-o la notar cu o zi inainte de semnarea actului de vanzare (ca sa ii arate batranului ca o sa il ingrijasca) pentru a-l convinge sa semneze. Actele au fost facute cu 2 ani in urma.
In contract nu exista clauze.

neplata pretului (neprestarea intretinerii) = neindeplinirea obligatiei = reziliere/rezolutiune contract.
Nulitate absoluta - pentru senilitate (lipsa discernamant) e mai dificil, dat fiind caracterul actului incheiat la notariat.
fiti mai explicit, ce fel de contract a incheiat batranul in cauza.
contract de vanzare cumparare sau contract de renta viagera.
Pentru a vi se putea exprima raspuns competent rugam precizati concret contractul incheiat de vanzator in favoarea nepoatei
Este vorba de donatie cu drept de habitatie viagera?

Alte discuții în legătură

Anulare contract v-c adika adika Exista posibilitatea ca un cumparator ce detine un antecontract (sub semnatura privata, dar nenotat in CF), care a fost suntat de un tert, sa solicite in ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager alexandra22 alexandra22 buna ziua!Bunicii mei i-au vandut mamei mele acum 3 ani o parte din casa in care locuiesc cu clauza de uzufruct viager.bunicul meu a decedat acum 2 ani ,iar ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare-cumparare ContSters173849 ContSters173849 Buna ziua, va solicit ajutorul intr-o problema aparuta recent. Cumnata tatalui a vandut un apartament uneia dintre nepoate, fara nicio clauza, nu a incasat ... (vezi toată discuția)