avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare contract vanzare-cumparare

Buna ziua, va solicit ajutorul intr-o problema aparuta recent.
Cumnata tatalui a vandut un apartament uneia dintre nepoate, fara nicio clauza, nu a incasat banii in urma vanzarii iar nepoata a plecat in Spania. In contract scrie ca posesia se face de drept la vanzare iar de fapt in urma decesului (daca am retinut eu bine ordinea!). Cumnata tatalui a suferit si un accident vascular care ii afecteaza memoria pe timp scurt fapt speculat de rude (7 nepoti/nepoate). Acum incearca sa anuleze contractul si sa reintre in posesia bunului vandut.
Exista vreo posibilitate de a ataca acel contract ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Hussain Georgeta , Consilier juridic 23:01, 6 Februarie 2011
daca vanzatarea se demonstreaza a avea discernamant la momentul incheierii actului atunci nu se ataca. adik orice reclamatie, actiune se ia in considerare si se judeca dar nu vo avea castig de cauza.
Buna ziua !
Cred ca santem in prezenta unui contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere /uzufruct viager , caz in care actul poate fi atacat (cu succes , mai ales in conditiile in care nu se acorda ingrijire ) .....
Daca nu este vorba de un contract de vanzare-cumparare cu clauza , nu cred ca se mai poate face ceva , cu sanse de reusita ....
buna ziua acum 2 ani am cumparat un apart. de la o batrana prin agentie imobiliara am facut antecontract iar la 3 zile contract de vc. la notariat batrana avand la momentul contractului de vc. si actul de la I.M.L. precum caci este in facultatile mintale ,apart. lam cumparat prin agentia imobiliara agentia avand un contract de intermediere cu batrana pentru ca vrea sai vanda casa , de la o luna de la incheierea actului de vc. batrana a dat in judecata pe cineva care spune ea ca acela ar fi puso sa vanda cele 2 apartamente iar noi am fost citati ca martori la jud sect5 iar dupa aceia la fond nea fost contractele anulate mie si celeilalte familii care au si ei celalalt apart de la batrana pe motivul caci la incheiere contractului de vc. nu am luat la cunostinta ce cheltuieli are apart la intretinere lumina cablu etc. la apel am adus toate chitantele cu care sa facut dovada caci la incheierea contractului de vc. au fost achitate toate datoriile asta fiind scris si in contractul de vc. iar acum suntem la recurs si nea gasit un alt motiv la motivele de apel declarand batrana ca ea nu ar fi fost prezenta la notariat la inchierea actului de vc. si caci nu a semnat ea contractul de vc. in fata notarului nu mai vrea sa recunoasca zice caci ea nu a fost prezenta la notariat la semnarea contractului si pe baza aceasta instanta vrea sa mi anuleze actul va rog ce ma sfauiti sa fac. batrana se preface ca ea nu si mai aduce aminte ce acte a semnat in fata notarului zice caci a semnat niste acte dar nu stie ce acte a semnat dar la inchierea contractului de vc. avea act de la I.M.L. precum cai in toate facultatile mintale. cu o luna in urma sia mai vandut un apartamrnt la altcineva si dupe aceia pe celalat care lam cumparat eu si nea dat pe ambele familii in judecata

:sorry:
:sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract v-c adika adika Exista posibilitatea ca un cumparator ce detine un antecontract (sub semnatura privata, dar nenotat in CF), care a fost suntat de un tert, sa solicite in ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala cu asociat unic al carui administrator care si-a dat demisia sergiu balint sergiu balint administratorul care e si asociat unic al unui SRL si-a dat demisia. acest administrator mai poate incheia acte in numele societatii sau contractele incheiate ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare-cumparare margareta_71 margareta_71 Se poate anula un contract de vanzare cumparare daca vanzatorul are 84 de ani si a semnat contractul dar nu a primit niciun ban? L-a inselat o nepoata si desi ... (vezi toată discuția)