avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Definitie IMM(intrepriderie mica si mijlocie)
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Definitie IMM(intrepriderie mica si mijlocie)

Va rog sa-mi spuneti definitia IMM. Am gasit mai multe variante si nu sunt foarte multumit. Care este diferenta esentiala intre IMM si SRL? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: carmelalita , utilizator 14:16, 25 Mai 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Categoria Intreprinderilor Micro, Mici si Mijlocii (IMM) este formata din intreprinderi care angajeaza mai putin de 250 de persoane si care au o cifra de afaceri anuala neta de pana la 50 de milioane de euro si/ sau detin active totale de pana la 43 de milioane de euro".
(Fragment din Articolul 2 al anexei din Recomandarea 361/2003/CE).

Incadrarea in noile plafoane va fi stabilita pe baza unei declaratii pe propria raspundere a reprezentantilor legali ai intreprinderii.

Declaratia va cuprinde date de identificare a intreprinderii, numele si functia semnatarului declaratiei, tipul de intreprindere, numarul mediu anual de salariati, cifra de afaceri anuala neta, activele totale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sunt imm -urile ? poolmat poolmat daca am o intreprindere individuala .ma incadrez la IMM ? (vezi toată discuția)
Srl de 2 salariati poate fi considrat totodata si imm? astridamel astridamel Un SRL de 2 salariati poate fi considrat totodata si IMM sau daca nu are nici un angajat in afara de administrator? (vezi toată discuția)
Declaratie imm laviniadumitru laviniadumitru Buna ziua, Trebuie sa completez o declaratie IMM si doresc sa stiu daca ne mai incadram la IMM daca in anul 2011 nr. mediu de angajati a fost de 9 si o C.A. ... (vezi toată discuția)