avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Schimbare functie in consilier juridic
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Schimbare functie in consilier juridic

Buna,

Sunt absolventa de drept din anul 2003 si pana acum am fost angajata la diverse societati pe diverse functii, inclusiv jurisconsult. Am debutat la locul actual de munca in 2005 pe resurse umane ca atributii principale si juridic ca atributii secundare. La momentul acela nu am reusit sa ii conving sa ma angajeze ca jurisconult sau consilier. In prezent, se doreste (si de catre angajator si de catre mine) schimbarea incadrarii.
Marea mea problema este faptul ca functia de jurisconsult nu mai exista, iar cea de consilier juridic este supusa unei legi si unui statut.
Conform legii Indeplinesc conditiile de inscriere in UCJ dar inca nu am facut-o. Intrebarea mea este: pot sa imi schimb incadrarea acum si ulterior sa fac demersurile necesare inscrierii in UCJ?
Si care sunt in practica aceste demersuri?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 21:00, 24 Aprilie 2007
functia de jurisconsult are codul 242102 in COR si exista, eu i-am schimbat incadrarea cu acest cod sotului meu care a absolvit dreptul in 2004; in legatura cu inscrierea in UCJ trebuie sa ai o vechime de cel putin 2 ani in functia de jurisconsult:) bafta m.departe - consuela
Conform paginii web a Ministerului muncii, sectiunea clasificarea ocupatiilor, ocupatia "Jurisconsult" nu mai exista, lucru firesc dupa aparitia legii 514/2003.
Buna,

Multumesc pentru raspunsuri. Intradevar functia de jurisconsult nu mai exista in COR pe site-ul MMSSF. Probabil o sa optez pentru consilier juridic si vad ce o sa urmeze.

O zi buna,
ElenaT
si cine spune ca trebuie sa fii neaparat membru al colegiului?
inscrierea in colegiu nu este obligatorie:) dar e recomandata:))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatoriu sa ma inscriu intr-o asociatie de consilieri juridici? Luciana21 Luciana21 Am si eu o intrebare: Am absolvit Dreptul in 2007,dar m-am angajat abia in februarie 2008.Nu m-am inscris in colegiu fiindca am cunostinte care mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Cosilier juridic - pot sa ma inscriu in ccj? simona27 simona27 Am absolvit Facultatea de Drept acum doi ani, si m-am angajat la o firma ca jurist , neavand indrumator . As dori sa ma inscriu ca consilier juridic stagiar ... (vezi toată discuția)
Care este forma corecta in cartea de munca? jurist sau consilier juridic? meerceea meerceea Am o simpla intrebare...care este forma corecta in cartea de munca? jurist sau consilier juridic? exista vreo lege in care se stipuleaza?ms (vezi toată discuția)