eu una zic ca nu dar poate nu am eu dreptate. am auzit fara sa vreau acest lucru.
deci...domnilor avocat intrebarea mea este: daca nu ai facultatea de drept poti fi avocat? adica daca ai alta facultate? ce? poti face alta facultate si apoi masterul in drept si poti desfasura activitatea de avocat dupa aceea? e posibil asa ceva?
sunt tare curioasa!:hammer:
Astea probabil ca sunt povesti...
La examenul de intrare in barou se depune un dosar care e musai ca contina si diploma de licenta (sau adeverinta de la facultate).
Asa ca...nu cred ca merge sa faci facultatea de piulite si saibe si sa devi avocat apoi.
ART. 11
(1) Poate fi membru al unui barou din Romania cel care indeplineste urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman si are exercitiul drepturilor civile si politice;
c) nu se gaseste in vreunul dintre cazurile de nedemnitate prevazute de prezenta lege;
d) este apt, din punct de vedere medical, pentru exercitarea profesiei.
(2) Indeplinirea conditiei prevazute la lit. d) a alin. (1) trebuie dovedita cu certificat medical de sanatate, eliberat pe baza constatarilor facute de o comisie medicala constituita in conditiile prevazute in statutul profesieib) este licentiat al unei facultati de drept sau doctor in drept;
ART. 13
Este nedemn de a fi avocat:
a) cel condamnat definitiv prin hotarare judecatoreasca la pedeapsa cu inchisoare pentru savarsirea unei infractiuni intentionate, de natura sa aduca atingere prestigiului profesiei;
b) cel care a savarsit abuzuri prin care au fost incalcate drepturi si libertati fundamentale ale omului, stabilite prin hotarare judecatoreasca;
c) cel caruia i s-a aplicat pedeapsa interdictiei de a exercita profesia, pe durata stabilita prin hotarare judecatoreasca sau disciplinara;
d) falitul fraudulos, chiar reabilitat.
ART. 14
Exercitarea profesiei de avocat este incompatibila cu:
a) activitatea salarizata in cadrul altor profesii decat cea de avocat;
b) ocupatiile care lezeaza demnitatea si independenta profesiei de avocat sau bunele moravuri;
c) exercitarea nemijlocita de fapte materiale de comert