avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Doresc sa devin avocat sau consilier juridic
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Doresc sa devin avocat sau consilier juridic

Buna ziua.
Am terminat facultatea SNSPA in 2007, administratie publica, si as dori sa fac facultatea de Drept la Universitate, se poate sa fac doar un an sau doi si sa se echivaleze diploma ?
Ca sa devin avocat sau consilier juridic sau in intru in Barou trebuie sa termin o facultate de drept sau se poate si daca termin un master in drept?
Multumesc
Pentru a profesa o meserie in domeniul juridic iti trebuie sa fi licentiat in stiintele juridice.
Nu inseamna ca daca termini horticultura si dai un master in drept, poti profesa o meserie din domeniul juridic.
Pentru mai multe amanunte, studiati Legea 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, Legea nr. 514/ 2003, privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic, sau LEGEA Nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor si procurorilor.
Ultima modificare: Duminică, 16 Ianuarie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
Puteti face un "master in drept" fara a avea facultea de profil absolvita?
Cu pregatirea pentru care sunteti licentiat cum credeti ca veti pleda in instanta ( ca onorariul este usor de luat de la amarati). Dupa intrebare sunteti departe de avocatura.
Buna ziua .
Da , pot sa fac "un master in drept" chiar daca nu am absolvit o facultate de profil.
Ma scuzati daca v-am facut sa va revoltati si sa ma acuzati ca e usor sa cer bani de la amarati . E foarte usor de acuzat atunci cand nu se intelege chintesenta problemei.
Multumesc pentru raspuns
Mai simplu: poti fi avocat sau consilier juridic doar daca ai facultatea de drept (licenta). exclusiv. restul conditiilor le poti gasi in legile indicate mai sus. tot la fel iti este deschisa calea teoretic catre celelalte profesii exclusiv juridice: executor judecatoresc, bancar sau IFN, procuror, notar, judecator.
Poate teoretic, dar nu si practic. Notar, judecator, avocat, procuror, consilier juridic nu poti fi decat daca ai absolvit o facultate de drept, mai precis daca esti licentiat in drept. Master in drept poti sa faci chiar daca nu ai terminat o facultate de drept, pentru anumite specializari: de exemplu drept european, dreptul afacerilor, drept bancar, etc.

Alte discuții în legătură

Examen inm AndreeaAnda AndreeaAnda Bună ziua! Am câteva întrebări care vreau să vi le adresez, întrebări despre examenul INM. 1. \\"În traducere liberă\\", să zic aşa, ce înseamnă ... (vezi toată discuția)
Pasi necesari pentru a deveni avocat ContSters256555 ContSters256555 Buna seara, Tocmai am terminat clasa a 11-a la un liceu din Cluj si pe viitor, m-am gandit sa aplic la Facultatea de Drept din Cluj. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)
"licentiat in stiinte juridice si administrative" ionutbuta89 ionutbuta89 Va rog sa-mi spuneti daca cu o asemenea titulatura pe diploma de licenta pot intra in avocatura...:training: (vezi toată discuția)