avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

parintii mei au divortat cand eu aveam 5 ani,acum am 32.tatal s-a recasatorit si a infiat legal cei 2 copii ai sotiei,apoi au cumparat un apartament impreuna.acum el a murit si m-au contactat pt succesiune,accentuand totusi ca nu am decat o infima parte si poate renunt la acest drept.ce imi revine de fapt?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:19, 26 Mai 2010
buna ziua.
imobilul fiind cumparat impreuna cu cea de-a doua sotie, masa succesorala a tatalui dvs. defunct va fi compusa din jumatate din acel imobil.
cealalta jumatata revine sotiei defunctului .
aceasta jumatate se va imparti intre sotia defunctului (1/4) , si descendentii acestuia .
intrucat a adoptat copiii sotiei sale, toti trei descendentii veti avea vocatie succesorala.
intr-adevar in acest caz vi se cuvine o cota parte foarte mare , sotia defunctului avand cota parte cea mai mare din succesiunea defunctului .
dvs. puteti accepta succesiunea si ulterior puteti vinde sau dona cota parte atribuita din imobilul respectiv, contra unei sulte .
Dupa cate stiu, actuala sotie mosteneste 1/4 din masa succesorala iar celelalte 3/4 le vor imparti copiii defunctului .
Ultima modificare: Vineri, 28 Mai 2010
irina_stirbu2000, utilizator
Toti copiii aveti parti egale din 3/4. Deci nu e asa infima, din moment ce e egala cu a oricaruia dintre ei. Vor sa va pacaleasca sa-si insuseasca ei mai mult.
aveti dreptul la 1/4 din jumatatea de apartament ce-i revenea tatalui dvs, adica 1/8 din intregul apartament.
din moment ce nu ne-am intalnit vreodata,ei au luat legatura cu mine prin avocat si asteapta un raspuns din partea mea astazi.eu nu am de gand sa locuiesc vreodata acolo,pe optimea din apartament :D ,de aceea am intrebat reprezentantul legal de o oferta,cel putin asa mi se pare mie corect.mi-a raspuns ca nu au asa ceva,poate nu am nici o pretentie ,altfel exista instanta de judecata...nu cumva ma bag intr-o cheltuiala mai mare decat mostenirea???nu am mai fost intr-o astfel de situatie...

Alte discuții în legătură

Succesiune cristinicaz cristinicaz socrul meu a decedat recent.au rămas un apartament si o casa la tara.Exista o soție și doi copii.ce drepturi are fiecare la moștenire? Pot copiii sa ii ... (vezi toată discuția)
Succesiune Alexa2019Nick Alexa2019Nick Bună ziua. Imi puteți spune ce procent din moștenire ii revine soțului supraviețuitor in aceasta situație? Soția a rămasă și 4 copii. Singura avere ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters84764 ContSters84764 Daca unul din parinti moare ,la cat timp se poate deschide succesiunea,unde trebuie deschisa si care sunt formalitatile acestuia?Ce drepturi au copiii ,ce ... (vezi toată discuția)