avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... este legal sa fac cerere de demisie in ccc?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

este legal sa fac cerere de demisie in ccc?

Buna ziua,am sa va spun problema pe care o am..in data de 08.06.2010 mi se termina ccc si trebuie sa ma intorc la munca.postul de pe care am plecat s-a desfiintat untre timp,iar firma imi ofera postul de vanzator.pana acum totul este ok din partea mea.singura problema pe care o am este ca regional managerul nostru mi-a spus sa fac o cerere de demisie din functia de pe care am plecat,ca sa-mi faca actele pe functia de vanzator,si sa le am pregatite pentru cand ma intorc...din cate am mai citit,daca imi dau eu demisia ,risc sa pierd indemnizatia si sa nu mai am nici loc de munca.acum sunt insarcinat in 13 saptamani,iar cei de la firma stiu asta.nu se poate face un act aditional la contract pentru schimbare de functie cu data la care ma intorc?sau nu exista alta cale de a-mi schimba functia fara sa-mi dau eu demisia?sunt foarte ingrijorata,pentru ca nu vreau sa fac nici o cerere de demisie,riscand sa raman fara indemnizatie.va rog sa-mi dati un sfat,cum se poate rezolva problema...
multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:22, 28 Martie 2012
cu siguranta NU trebuie sa va dati demisia. calea legala este act aditional la contractul de munca cu schimbarea postului dumneavoastra.
Nu va dati demisia in nici un caz.
Angajatorul va trebui sa emita o decizie ca s-a desfiintat postul si va trebui sa incheie un act aditional la CIm cu noua functie si salarizare.
Daca va dati demisia nu aveti nici o certitudine ca va va reangaja
va multumesc din inima pentru raspunsurile prompte.
Nu va dati demisia. Va felicit ca ati apelat la acest forum si nu v-ati lasat pacalita de angajator!
1. In timp ce sunteti in CCC pana la 2 ani aveti CIM suspendat asa ca nu sepoate face nici o modificare la el.
2. Dvs. stati in continuare in CCC si nu va mai stresati cu problemele angajatorului.
3. Cu cateva zile inainte de a se termina CCC faceti o cerere catre angajator de incetare a suspendarii CIM si de reluare a activitatii in baza aceluiasi CIM.
4. Dupa aceea mai discutam.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Mai 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Am dreptul la indemnizatie de somaj? dj_ane2001 dj_ane2001 Buna ziua.sunt in concediu crestere copil si tocmai m_au anuntat colegele de la servici ca postul meu s-a desfiintat si ca o sa-mi propuna un alt post cand o ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa terminarea concediului de crestere copil de pina la 2 ani bogdan_andrei_s bogdan_andrei_s buna ziua am o mare problema si va rog sa ma ajutati cu un raspuns cit mai repe,daca se poate pe data de 9.02.2011 face copilul 2 ani si trebuie sa ma intorc ... (vezi toată discuția)
Terminare cic olgutza_83 olgutza_83 Buna ziua, Pe data de 31 ianuarie se termina concediul de cresterea copilului, iar pe 1 feb tb sa incep lucrul. Am fost anuntata de cei de la firma la care am ... (vezi toată discuția)