avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SOLUTIE OPTIMA DE RECUPERARE DEBIT INTRE DOUA ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SOLUTIE OPTIMA DE RECUPERARE DEBIT INTRE DOUA SOCIETATI COMERCIALE


Buna ziua !

Totalul penalitatilor datorate de SC Y catre SC X sunt de ~ 72000 lei .
Care este solutia cea mai buna d.p.d.v financiar pentru recuperarea intregului sold de 92000 lei compus din 20000 lei debit si 72000 lei penalitati :
1. deschid procedura insolventei pentru BO completat , respectiv refuzat la plata in banca pe intreg soldul de 92000 lei compus din 20000 lei debit si 72000 lei penalitati ( in acest caz trebuie sa platesc foarte mult catre stat , TVA de plata 19% ~ 14689,08 lei , impozit pe profit de 16% ~ 9680,67 lei , taxe judiciare de 120 lei , timbru judiciar de 0,3 lei pentru insolventa si ramane de vazut in cat timp ( cel putin 4 - 6 luni ..... ) recuperez debitul si penaliatatile ;
2. Deschid procedura insolventei in baza biletului la ordin refuzat de 30000 lei ( factura debit de 20000 lei + partial factura penalitati de 10000 lei ) iar pentru restul penalitatilor deschid proces separat pt. suma de 62000 lei la care achit taxa de timbru ~8% pt. aceasta suma ; acest proces separat de debit 2 pt. penalitati va " fuziona " cu debitul de 30000 lei al BO refuzat , la care sa deschis procedura insolventei ?
Legea insolventei in acest caz stipuleaza ca daca se deschide procedura insolventei toate celelalte actiuni in instanta se suspenda .
Pentru acesta varianta ce se intampla cu procesul deschis separat pt. suma de 62000 lei penalitati la care achit deja taxa de timbru de 8% ???
Daca un alt creditor al SC Y are de recuperat debit si deschide procesul insolventei catre SC Y inaintea mea ca data ce se intampla cu procesul si taxele pe care le-am platit deja ( taxe de timbru , onorarii avocat , TVA , impozit ?

Rog respectuos un raspuns !
Cel mai recent răspuns: sca baloisibaloi , Avocat 16:58, 26 Mai 2010
de ce nu incercati o procedura simpla de recuperare a creantelor stabilita de OUG 119/2007 daca aveti o creanta certa, lichida, exigibila si rezulta dintrun contract comercial (nu neaparat scris)
Dacă biletul la ordin este în regulă completat şi îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege, consider că cea mai urgentă procedură este să investiţi BO cu formulă executorie şi apoi să mergeţi cu el la un executor.
Problema este dacă debitorul are bani în conturi bancare.Dacă nu are bani atunci în baya acelui bO puteţi solicita deschiderea procedurii insolvenţei care este de durată şi se rezumă tot la bunuri.Dacă nu are bunuri este greu să recuperaţi ceva.
Discutaţi şi cu un avocat care se poate misca mai repede.
Revin şi vă mai spun că dacă se deschide procedura insolvenţei de către un alt creditor atunci se suspendă orice acţiune îndreptată impotriva debitorului iar d-voastră nu ami aveţi decât calea înscrierii la masa credală unde plătiţi o taxă de timbru fixă indiferent de suma solicitată.( 120 lei)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanse de recuperare debit cu noul cod fiscal din 05.2010 asbinvest asbinvest Buna ziua ! A. Am cumparat ca persoana juridica ( X - actionar 100% , administrator 100% , autorizat 100% pentru specimen semnatura bancara ) marfa cu ... (vezi toată discuția)
Cuantumul creantei pentru deschidere insolventa ENGFULL ENGFULL in cazul in care cuantumul creantei inscrisa intr-un Bilet la ordin este de 28000 lei , pentru care s-au facut cheltuieli de investire si s-a achitat onorariul ... (vezi toată discuția)
Impotriva carei societati pot cere deschiderea procedurii de insolventa? glo glo am o problema societatea comerciala X emite un ordin de plata societatii comerciale Y. societatea comerciala Y emite acest ordin de plata si il gireaza ... (vezi toată discuția)