avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... persoana cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

persoana cu handicap

bunaziua.am onepotica de 5 ani si suferind de paralizie celebrala din nastere nu umbla este in carusori are certificat de handicap grav si necesita asistent personal care este mama copilului(fiica mea)si stau la mine.asi vrea sa stiu daca beneficiez de reduceri care se dau la persoane cu handicapi severia adica:reduceri la curent,impozit, tvs si altele mensionezi ca locuinta este pe numele meu eu sunt bunica .cu mutumiri.

Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 17:15, 26 Mai 2010
Conform legii, de aceste scutiri poate beneficia doar persoana cu handicap, in masura in care este titularul dreptului de proprietate asupra cladirii/terenului. Ca urmare, nu puteti beneficia de aceste bonificatii. Asistentul personal beneficiaza de transport public gratuit, pe baza de abonament, suportat de primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutiri de plati iusty75 iusty75 Buna ziua! In cazul in care am un copil cu handicap, grad grav, eu fiind asistentul personal al copilului meu, am dreptul la reduceri sau scutiri de plati, de ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit cladiri cu destinatie locuinta si auto pentru persoane cu handicap nicuteris nicuteris O persoana cu handicap accentuat, beneficiaza de scutire impozit pentru pentru locuinta si autoturim detinute in coproprietate in procent de 100% , conform ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de handicap farkas laura farkas laura Buna ziua.Va rog sa-mi raspundeti si mie la o intrebare;socrul meu sufera de paralizie de 12 ani(este persoana cu handicap gradul 1),este afazic,sufera de ... (vezi toată discuția)