avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie copil autist
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie copil autist

buna ziua,
am si eu o intrebare, un copil diagnosticat cu autism are dreptul la o alocatie de 600lei pana la varsta de 18 ani? daca da, care sunt pasii care trebuie facuti pt obtinerea alocatiei?
Cel mai recent răspuns: ptrclavinia , utilizator 18:13, 27 Mai 2010
buna ziua
copilul are dreptul de a fi incadrat in grad de handicap si beneficiaza conform legii de alocatie dubla - 84 lei, buget complementar si asistent personal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie de stat dubla pentru persoanele cu handicap? victor sorin victor sorin Buna ziua , Am si eu o intrebarea catre dvs : - Minora care este diagnosticata cu handicap GRAV beneficiaza de alocatia de stat [b]dubla[/b] de la momentul ... (vezi toată discuția)
Mai pot beneficia de alte drepturi in afara de cele oferite de stat pentru buna crestere a copilului cu dizabilitati? AndreeaAndreas AndreeaAndreas Buna ziua.Baietelul meu in varsta de 2 ani si9 luni a fost diagnosticat in urma cu o luna cu autism atipic(diagnostic principal) si retardare ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru bolnavii de sida yaro yaro am fost diagnosticat acum 2 ani cu hiv intro tara din ue daca ma intorc in romania mar ajuta statul cu alocatia de hrana ,indemnizatia sau ce sunt astea ca nu ... (vezi toată discuția)