avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Perioada asimilata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Perioada asimilata

Am domiciliul in UE si am depus cerere de pensie comunitara. In Romania am o perioda de cotizare de cca. 13 ani ca inginer la care se adauga 3 ani ca elev la Scoala Militara de Ofiteri si 5 ani ca ofiter activ MApN. Institutul Politechnic a fost luat in considerare in Ungaria.
Am primit decizia de pensie anticipata partiala pentru perioada de 13 ani cotizata ca inginer.
Stiu, ca periada de militar in temen si cea in carea a urmat cursurile de zi ale învăţământului superior (absolvit) este considerata periada asimilata si se ia in calcul la implinirea varstei standard de pensionare.
Intrebarea mea este: Scoala Militara si perioada de ofiter activ este perioada de cotizare sau asimilata?
Am sanse la contestare?

Multumesc pentru un raspuns prompt.
Ultima modificare: Joi, 27 Mai 2010
Adalbert, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:50, 29 Mai 2010
Potrivit actualei legislatii, perioadele despre care vorbiti sunt perioade realizate in sistemul militar si se adauga la totalul stagiului realizat (la total vechime in munca) atunci cand treceti la pensie pentru limita de varsta.

Atentie! Perioadele asimilate stagiului de cotizare nu sunt avute in vedere la stabilirea stagiului de cotizare pentru acordarea pensiei anticipate partiale.

Eu sunt de parere ca nu aveti sanse sa castigati un eventual litigiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor pensionare beneficiar grupa de munca i danadom38 danadom38 As vrea sa stiu,va rog, daca la reducerea varstei de pensionare de 65 ani barbati,in cazul benefiarului de gr.I (spre ex.13 ani gr.I,respectiv reducere cu ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala brucca brucca [b]Anul trecut 2010,am depus doasr de pensie anticipata ,avind virsta de peste 58 ani si 6 luni si o vecime toatala de 16 ani incluzind stagiul militar. Dupa ... (vezi toată discuția)
Pensia militarã pentru ofiþerii în rezervã cristel padurean cristel padurean Am fost elev al ªcolii militare de Ofiţeri activi N.Bălcescu din Sibiu în perioada 1975-1978. Am lucrat în armată în perioada 1978-1993, an în care am ... (vezi toată discuția)