avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii ordin 430/2010-privind concediile si indemniz de asig ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

ordin 430/2010-privind concediile si indemniz de asig soc de sanatate

Buna ziua. in legatura cu acest ordin , mai exact art 81
"Art. 81. - (1) Asiguraţii au obligaţia de a înştiinţa plătitorii de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate privind apariţia stării de incapacitate temporară de muncă şi privind datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor şi unitatea în care funcţionează acesta, în termen de 24 ore de la data acordării concediului medical. În situaţia în care apariţia stării de incapacitate temporară de muncă a intervenit în zilele declarate nelucrătoare, asiguraţii au obligaţia de a înştiinţa plătitorii de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate în prima zi lucrătoare.
(6) Angajatorii au obligaţia să transmită casei de asigurări sociale de sănătate, în termen de maximum 6 zile de la data la care au fost înştiinţaţi cu privire la apariţia stării de incapacitate temporară de muncă, lista persoanelor angajate aflate în incapacitate temporară de muncă, precum şi datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor şi unitatea în care funcţionează acesta şi declaraţia prevăzută la alin (2), dacă au solicitat-o.

eu una nu prea inteleg ce si cum trebuie sa declar. ma puteti ajuta?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: vasiur , utilizator 13:17, 4 Iunie 2010
1. Angajatul e obligat sa va anunte in termen de 24 ore ca este in concediu medical, medicul prescripor si unitatea in care functioneaza acesta.
2. Dvs, intocmiti un document care sa contina numele angajatului aflat in CM ,CNP-ul ,numele medicului si unitatea.
3.In termen de 6 zile de la data instiintarii salariatului cu privire la CM, predati documentul de la pct 2. la registratura casei de sanatate din raza sediului social al angajatorului.
multumesc pentru raspuns.

sa inteleg ca a intrat in vigoare de la data publicarii in mon oficial?
eu am avut medicale de atunci pana acum si nu am declarat nimic.
salariatul ma informeaza , probabil telefonic. iar eu pe baza vorbelor declar mai departe, sincer nu mi se pare chiar ok.

a pus pana acum in practica aceasta modificare? multumesc
Da, vedeti ca este anunt oficial din data de 17.05.2010 si pe site-ul casmb.ro cu privire la acest lucru.
Eu personal am sunat si mi-au spus ca e ok sa trimit informarile la registratura lor si prin posta, cu confirmare de primire
intradevar am sunat si eu la ei si mi-au spus ca trebuie sa depun o declaratie cu antetul societatii in care sa mentionez numele, prenumele persoanelor aflatate in incapacitate, cnp,medicul care a eliberat concediu medical si unitatea.

am mentionat ca de la momentul publicarii in MO a acestui ordin si pana in prezent am avut medicale dar nu am declarat nimic si mi-au spus ca nu e nici o problema daca nu au fost medicale suspecte.

multumesc
vasiur a scris:

am mentionat ca de la momentul publicarii in MO a acestui ordin si pana in prezent am avut medicale dar nu am declarat nimic si mi-au spus ca nu e nici o problema daca nu au fost medicale suspecte.

m-am gandit sa fac o gluma, recunosc- gluma proasta. Un coleg a intrat in concediu odihna pentru 25 zile; dupa 3 zile de CO, m-am gandit sa anunt telefonic, in numele lui ca este in concediu medical. Unitatea anunta casa de sanatate, omul nu stie nimic, face co si se intoarce la serv. :((
:stunned: Acum lasand gluma, daca se intampla asa ceva? Cum procedam? cine este vinovat?

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate anymaryh anymaryh buna ziua! va rog sa ma ajutati: la intrarea in concediu prenatal, se prezinta unitatii concediul medical (cod indemnizatie 08) , intrebarea : care este ... (vezi toată discuția)
Declararea concediu medical la casmb tudorache_alyna tudorache_alyna Buna ziua, am nevoie de lamuriri in privinta ordinului 430/11.05.2010, referitor la concediul medical. Am inteles ca angajatului ii revine obligatia ca in ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru incapacitate temporara de munca mopy mopy am si eu cateva nelamuriri cu privire la concediul medical: 1. in cat timp de la eliberare trebuie un angajat sa anunte concediul medical angajatorului? 2. ... (vezi toată discuția)