Buna ziua,
Astazi am fost la 4 institutii ale statului ( RAR, TREZORERIE,ANAF,TAXE SI IMPOZITE ) – niciunde nu am reusit sa aflu informatiile necesare,astfel apelez la dvoastra.
Ma intereseaza care sunt conditiile de inmatriculare masina provenienta Italia pe o persoana cu handicap.
Am cautat pe internet si nu am inteles concret care este gradul de handicap acceptat, daca trebuie ca persoana cu handicap sa necesite obligatoriu permis de conducere , etc .
Va intreb deoarece exista persoana cu grad de handicap locomotor total ,adica nu isi poate folosi ( misca ) deloc picioarele – poate achizitiona o masina la care sa nu plateasca taxa de inmatriculare si sa o conduca un membru de familie sau insotitorul ? va intreb acest lucru deoarece din informatiile culese de pe internet am observant ca se specifica “dotarea corespunzatoare a masinei pt a putea fi condusa de o persoana cu handicap”.
Exista o alta persoana cu handicap,dar nu locomotoriu,ci cardiac,certificate definitiv,si ginerele ei a achizionat o masina din italia si doreste sa o inmatriculeze in romania pentru a putea-o transporta pe soacra sa la spitale in alte orase – se acorda aceasta facilitate?sau nu ?
Astept un raspuns concret si specific care sa contina toate informatiile necesare.
Multumesc anticipat.
~ final discuție ~