SUNT DIVORTATA DE TATAL COPILULUI SI TRAIESC IN SPANIA DE MAI 6 ANI IMPREUNA CU COPILUL , AVEM RELATIE CU TATAL DAR NU I-A PLATIT NICIODATA NIMIC PTR. CA EL NU A PUTUT SI NICI EU NU I-AM RECLAMAT BANII ,
¿VREAU SA TREC COPILUL PE NUMELE MEU DE FATA PTR.A FACILITA TRAMITE DE DOCUMENTE AICI IN SPANIA SI TATAL ESTE DEACORD CU SCHIMBAREA ASTA . CE TREBUIE SA FACT BINENETELES DACA E POSIBIL?
:offtopic: Interventie moderator
Scrierea nejustificata cu majuscule este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.
Incalcarea Regulamentului Forumului se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.
.........................
Persoana care solicita schimbarea numelui pe cale administrativa va depune o cerere la primaria in a carei raza teritoriala isi are domiciliul, sau la primaria ultimului loc de domiciliu avut in tara, in cazul cetatenilor romani cu domiciliul in strainatate.
Pentru minor, cererea de schimbare a numelui se face, dupa caz, de parinti sau, cu incuviintarea autoritatii tutelare, de catre tutore.
Cand cererea este facuta de unul dintre parinti, este necesar acordul celuilalt parinte, dat in forma autentica.
am cetatenie spaniola si a trebuit sa renunt la cetatenia romaneasca ptr a obtine cea de aici , dar copilul este domiciliat in tara cu acte rezidenta in spania cu mine, dar domiciliul copilului e diferit de unde sa nascut . certificatul de nastere este eliberat in judetul timis (tatal are domiiclul acolo ) dar domiciliul copiluli este in judetul botosani. e destul de complexa situatia poate cu imputernicirea unui avocat e mai usor dar nu stiu in ce localitate trebuie sa iau un avocat in judetul
Pentru schimbarea numelui copilului dvs va trebui sa depuneti o cerere la serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor de pe langa consiliul local al localitatii de domiciliu.
Cererea o veti depune dvs pentru copilul minor avand atasata declaratia autentica cu acordul celuilalt parinte (al tatalui in situatia dvs).
In opinia mea temeiul legal al cererii dvs este dat de art.4 pct(3) lit. f din OG nr. 41/2003 privind dobandirea si schimbarea numelor pe cale administrativa a persoanelor fizice.