avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa televiziunea Romana
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa televiziunea Romana

Faptul ca trebuie platita cu factura de curent electric ,nu este un abuz ?
Sunt douo societati diferite ,si Enel detine si monopol !!!!
Cel mai recent răspuns: mancipri , utilizator 09:05, 5 Iunie 2010
Imi pare rau dar trebuie sa va contrazic .Pentru orice post de televiziune retransmis firmele de cablu trebuie sa obtina o licenta de retransmisie si aceasta se plateste . Potrivit dispoziţiilor art. 50 alin. (1) din Legea audiovizualului, furnizarea unui serviciu de programe în sistem analogic de un radiodifuzor aflat în jurisdicţia României se poate face numai în baza licenţei audiovizuale analogice şi, după caz, a licenţei de emisie.Conform prevederilor art. 58 alin. (1) din acelaşi act normativ, difuzarea serviciului de programe poate începe după obţinerea deciziei de autorizare audiovizuală.
Legea nr. 504 din 11 iulie 2002
Legea audiovizualului

ART. 50
Difuzarea unui serviciu de programe de catre un radiodifuzor aflat in jurisdictia Romaniei se poate face numai in baza licentei audiovizuale si, dupa caz, si a licentei de emisie.
ART. 58
(1) Difuzarea serviciului de programe poate incepe dupa obtinerea deciziei de autorizare audiovizuala.
(2) Decizia de autorizare audiovizuala se acorda de Consiliu, in termen de 30 de zile de la data obtinerii de catre titularul de licenta audiovizuala a documentului de autorizare corespunzator, emis de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.
ART. 62
(1) Titularul licentei de emisie are obligatia de a plati anual, anticipat, un tarif de utilizare a spectrului, stabilit de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.
(2) In cazul in care titularul licentei de emisie utilizeaza retele de emisie inchiriate, plata tarifului de utilizare a spectrului cade in sarcina proprietarului retelei.
(3) Obligatia de plata a tarifului corespunzator primului an de emisie devine scadenta in 15 zile de la obtinerea licentei de emisie.
(4) Tariful prevazut la alin. (1) se achita Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei.
(5) Dispozitiile prezentului articol nu se aplica serviciilor publice de radiodifuziune si televiziune
Amestecati lucrurile, licenta este una (tariful ducandu-se la autoritatea care licentiaza), plata unui abonament este alta (valoarea lui ducandu-se la cel care ofera un serviciu). Tarifele licentelor nu se duc la televiziunea sau radiodifuzorul public.
sa inteleg ca tarifele pe retransmisiile tv le incaseaza cna-ul ?
Ultima modificare: Vineri, 4 Iunie 2010
mancipri, utilizator
In primul rand haideti sa ne intelegem asupra unui aspect: forma in vigoare azi a articolelor indicate de dvs este:

Art. 50 - (1) Furnizarea unui serviciu de programe în sistem analogic de un radiodifuzor aflat în jurisdicţia României se poate face numai în baza licenţei audiovizuale analogice şi, după caz, a licenţei de emisie.

(2) Furnizarea unui serviciu de programe în sistem digital terestru prin intermediul unui operator de multiplex de radiodifuziune/televiziune aflat în jurisdicţia României se poate face numai în baza licenţei de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru, în beneficiul titularilor licenţelor audiovizuale digitale.

Art. 58 - (1) Difuzarea serviciului de programe poate începe după obţinerea deciziei de autorizare audiovizuală.

(2) Decizia de autorizare audiovizuală se acordă de Consiliu, în termen de 30 de zile de la data obţinerii de către titularul de licenţă audiovizuală a documentului de autorizare corespunzător, emis de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.

Art. 62 - (1) Titularul licenţei de emisie sau al licenţei de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru are obligaţia de a plăti anual, anticipat, un tarif de utilizare a spectrului, stabilit de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, cu excepţia titularului licenţei de emisie care transmite programele publice de radiodifuziune şi televiziune.

(2) *** Abrogat prin L. nr. 333/2009

(3) Obligaţia de plată a tarifului corespunzător primului an de valabilitate al licenţei devine scadentă în termen de 45 de zile de la comunicarea licenţei de emisie ori a licenţei de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru.

(4) Tariful prevăzut la alin. (1) se achită către Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.

(5) *** Abrogat prin L. nr. 333/2009

Raspunsul cred ca este clar.

Atunci de ce acesti bani sunt platiti printr-o sociatate cu capital privat ( Enel )...???...ba chiar se emite o singura factura si este conditionata direct de plata energiei electrice ...??....
Acest mod de constrangere ,inadmisibil intr-un stat de drept, este dscriminator si se profita in mod abuziv de o situatie de monopol pentru a constrange cetatenii ( adica statul ) la plata unor servicii pe care are dreptul de a refuza daca nu vrea sau daca nu este multumit de ele !
De remarcat faptul ca daca se doreste neplata acestui serviciu sa cere semnarea unei harti prin care declari ca nu ai televizor acasa si sa permiti accesul in locuinta ta a unor organe de control.....asta asa ...ca abuzul sa capete un contur grotesc !....

Alte discuții în legătură

Abonament radio tv - persoana juridica emmiv2008 emmiv2008 tocmai ce am primit o instiintare din partea soc romane de radiofuziune ca ma actioneaza in instanta pentru ca am restante la plata abonamentului radio tv. ... (vezi toată discuția)
Taxa radio este obligatorie pt apartamentele la care nu locuieste nimeni? Marius Nou Marius Nou Buna ziua! Detin un apartament la care nu mai locuiesc de mai mulţi ani si am instiintat furnizorul de energie electrica de acest lucru pentru a fi scutiti ... (vezi toată discuția)
Taxa radio-tv pt. persoane fizice. ion08 ion08 Buna ziua ! Doresc sa stiu o modalitate de a nu mai plati taxa radio-tv pe factura de energie electrica, in conditiile in care eu am un contract la ... (vezi toată discuția)