avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxe si impozite pentru jocuri de noroc si pariuri ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxe si impozite pentru jocuri de noroc si pariuri sportive

Buna ziua,
Sunt client al unei firme de pariuri sportive inregistrata in Malta.Deoarece activitatea mea de parior este productiva, doresc sa speculez legea aflata in vigoare, astfel incat sa nu platesc impozit la stat pentru castigurile realizate.Am consultat recent un articol de lege in care se preciza ca pentru castiguri sub 600 de lei nu se percepe impozit ,pentru castiguri peste 600 de lei se percepe 20% impozit iar pentru cele peste 10000 procentul este 25%.
Ma intereseaza primul caz in care castigul nu depaseste 600 de lei.Daca as paria in Romania ,la o casa de pariuri inregistrata pe teritoriul tarii ,orice bilet castigator care nu depaseste suma de 600 de lei nu este impozitat iar biletul care depaseste suma este impozitat ,taxa de 20sau 25% este retinuta de casa de pariuri .Cu alte cuvinte limitand castigurile pe fiecare bilet teoretic se pot castiga mii de lei zilnic bani care nu se impoziteaza.Nelamurirea mea este legata de articolul de lege care fixeaza limita de 600 de lei zilnic iar practica demonstreaza contrariul.
Pornind de la ce am zis mai sus daca eu joc la o casa de pariuri online (inregistrata in Malta) pentru a nu plati impozite la stat pe castiguri ,si pentru a ma incadra in legalitate eu trebuie sa imi limitez castigul zilnic la 600 de lei (echivalentul in valuta) sau castigul pe fiecare bilet trebuie limitat astfel incat sa nu depaseasca suma precizata in articolul de lege.
Am incercat sa exprim cat se poate de exact problema mea si sper ca am reusit sa o fac inteleasa. Va rog sa imi oferiti un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Gogas , utilizator 07:03, 26 Aprilie 2013
legea e clara, nu se impoziteaza suma castigata zilnic, in limita a 600 lei, de la acelasi platitor.
Legea asta numai clara nu e.

Eu joc un bilet o cota de 1,15 , pariez 10.000 ron , valoarea biletului castigat fiind de 11.500.
Acum vine frumusel statul nostru darg , cu legile lui frumusele facute de puscariabilii pe care-i stim deja , ne da la o parte 600 ron , si ne impoziteaza cu 25 % suma de 10.900 ron.Adica 2725.
Ne mai raman 600+8175=8775. Adica mai putin cu 1225 decat am avut initial , cu toate ca biletul este "castigator"!

Nici declaratia facuta "pe proprie raspundere" nu este buna , pentru ca ANAF , te intreaba in dobitocenia lui ( in declaratiile pe care le completezi ) cat castigi anual ( chiar daca habar n-ai ) , apoi te impoziteaza anticipat pe fiecare trimestru. Eu poate am pierdut toti banii pe un singur joc , dar dragutzul de ANAF isi vrea partea de 25 % pe niste bani care nu exista!

Legea asta e cea mai proasta data

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe câștigurile din pariuri sportive online horatyus horatyus Bună ziua, Sunt nou pe acest forum și nu știu dacă acest subiect a mai fost discutat sau nu și prin urmare am să rog pe cineva să îmi ... (vezi toată discuția)
Bani castigati din jocuri de noroc (aici, pariuri) bogdan_zuzu bogdan_zuzu Buna ziua, Am auzit ca a aparut o noua lege privind impozitarea castigurilor obtinute din jocurile de noroc, cel putin in cazul agentiilor de pariuri \\"de ... (vezi toată discuția)
Notificare privind depunerea declaratiei de venit kanai kanai Buna ziua, am primit o astfel de notificare de la ANAF acum aproximativ o saptamana, si nemaiavand de-a face cu fiscul, nu stiu cum sa abordez ... (vezi toată discuția)