avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce infractiuni savarseste......
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce infractiuni savarseste......

o societate comerciala , prin faptul ca nu plateste drepturile salariale si diurna angajatilor , bineanteles nici impozitele si asigurarile sociale ? Fatai de angajatul pagubit cat si fata de stat ? Multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:57, 30 Mai 2010
nici o infractiune ...
(doar daca se depun declaratii fiscale false la AFP, se pune problema de evaziune fiscala).
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Mai 2010
FLORIN RADU, Avocat
Utilizarea în alte scopuri şi nevirarea la bugetul asigurărilor sociale de stat a contribuţiei de asigurări sociale, reţinută de la asigurat, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Incalcarea de catre angajator a obligatiilor prevazute la art. 26 alin. (1) si la art. 27 din Legea nr.76/2002, constand in sustragerea de la obligatia privind plata contributiilor la bugetul asigurarilor pentru somaj, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 1 an sau cu amenda.

Retinerea de catre angajator de la salariati a contributiilor datorate bugetului asigurarilor pentru somaj si nevirarea acestora in termen de 15 zile in conturile stabilite potrivit reglementarilor in vigoare constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 6 luni sau cu amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie somaj serby68 serby68 buna ziua cum se poate afla daca fostul tau angajatorul a virat contributiile pentru somaj, sanatate etc; ce se poate face daca constati ca aceste contributii ... (vezi toată discuția)
Contributii la cas si asigurari de sanatate EddieM EddieM Buna seara, cum pot verifica daca angajatorul la care lucrez a virat contributiile aferente contractului meu de munca la asigurari sociale si la asigurarile de ... (vezi toată discuția)
Demisia la zi aiuricitm aiuricitm Buna seara Ma poate ajuta cineva cu un sfat??? As vrea sa demisionez conform art. 79 al.8 pentru ca angajatorul nu mi-a platit contributiile la stat din luna ... (vezi toată discuția)