avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... iesire din Ro a doi copii minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

iesire din Ro a doi copii minori

Suntem un cuplu casatorit, avem doi copii minori si locuim in strainatate. Va rog sa imi oferiti detalii privind procedurile necesare pentru ca cei doi copii minori ai nostri sa poata iesi inapoi din Romania, dupa ce au petrecut vacanta cu bunicii lor.
Am in vedere doua posibilitati pentru reintoarcerea lor din Romania:
1. sa fie insostiti de unul din bunici.
2. sa fie insotiti doar de unul dintre noi.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 15:08, 30 Mai 2010
Copiii puteau veni/iesi in/din tara doar insotiti fie de unul dintre parinti, fie de o alta persoana cu procura speciala in forma autentica, in acest sens. ;)
Fiecare copil trebuie sa aiba pasaport individual si la varianta 1 trebuie acordul ambilor parintii (declaratie data la consultaul sau ambasada din tara in care locuiti) si persoana insotitoare sa prezinte cazierul judiciar la frontiera. La varianta 2 trebuie acordul celuilalt parinte. Informatii oficiale despre procedura ceruta ( inclusiv un model de declaratie pentru varianta 1) in ambele situatii aveti la www.PolitiadeFrontiera.ro (rubrica conditii de calatorie - copii minori). Daca e ceva neclar puteti sa le telefonati la numarul care apare pe site.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente necesare pt a scoate un minor din tara luizaizza luizaizza Ma aflu in spania cu sotul meu.in tara am o fetita de 6 ani.ce acte trebuie sa trimitem noi din Spania ca sa o poata aduca unul din bunici? (vezi toată discuția)
Cum scoti un minor din tara? elena.a elena.a Nu stiu daca s-a mai pus problema asta, exact. Am 17 ani si as dori sa plec in alta tara din Europa. Mama mea e plecata, tata are procura facuta, sa poata sa ... (vezi toată discuția)
Revenirea in tara a unui minor neinsotit magop magop fiica mea de 17 ani a plecat in spania in vizita insotita de un bunic. bunicul are probleme de samatate si doreste sa mai ramana in spania sa se trateze si ... (vezi toată discuția)