pe certificatul de nastere cum stie toata lumea printre alte date sunt si urmatoarele: numele si prenumele, data nasterii, numele parintilor copilului, locul nasterii, data inregistrarii nasterii cat si altele. acum as dori sa va intreb un lucru. In ce situatie data nasterii (ex. 30 iunie 1970), data inregistrarii nasterii este cu 14 zile mai tarziu (de cele mai multe ori am vazut diferente de cel mult 3-4 zile intre data nasterii si data inregistrarii acesteia) iar alta mentiune este eliberarea certificatului de nastere cu 7 ani mai tarziu si anume in anul 1977, fara ca pe certificat sa existe vreo mentiune de duplicat.
Am uitat sa mentionez la numele parintilor copilului nu este acelasi nume de familie ---- acestia sigur nu sunt soti.
Eu ma gandesc doar la adoptie.
Mai exista vreo situatie in care data eliberarii certificatului de nastere sa fie la un interval mai mare de 15 zile de la nasterii?
Conform legii romane, la casatorie fiecare dintre soti isi poate pastra numele de familie (asa ca este posibil sa existe 2 soti cu nume diferite)...sau poate parintii copilului nu erau casatoriti la data nasterii acestuia...motive exista destule, nu neaparat adoptia (la adoptie se elibereaza un nou certificat de nastere, in care sunt trecuti ca si parinti adoptatorii, nu ramane certificatul de nastere initial).
De ce s-a inregistrat nasterea la mai mult de 15 zile? Este posibil ca, din varii motive, abia atunci sa se fi putut face declaratia la oficiul starii civile (boala, lipsa din localitate, etc.), ori s-a facut inregistrarea tardiva a nasterii (in cazul in care la nastere, parintii nu au mers la primarie pentru a se ocupa de formalitati).
Daca ati sti cate cazuri din acestea exista..., bine ca nu este ceva mai grav (cum ar fi unele date gresite).:)