Buna ziua!
Adresez acest topic persoanelor care mi-ar putea da o mana de ajutor, in ceea ce priveste promovarea functionarilor publici!
Imi desfasor activitatea in cadrul Directiei de Sanatate Publica a unui judet din provincie, ocupand functia de referent superior III.
In anul 2009, am absolvit Facultatea de psihologie, specializarea Psihologie, in cadrul Universitatii Spiru Haret, Bucuresti.
Desi am facut numeroase demersuri pentru promovare, nu am reusit sa fiu promovata in clasa conform legii 188/1999 r2.
In momentul de fata, am reusit faptul de a se organiza concurs pentru avansare in clasa, in schimb, am fost anuntat de conducerea institutiei, ca sunt in plina reorgnizare, urmand a se transforma posturile in personal contractual, iar promovarea mea nu ar mai corespunde noii organigrame, intrucit in cadrul sectiei unde imi desfasor activitatea, nu ar fi acceptati decat asistenti medicali sau medici, iar eu cu facultatea de psihologie nu mi-as mai gasi locul si as fii restructurat.
Desi nu as mai face obiectul legii 188/1999, ma incadrez in legea nr 330/2009, dar si legea 125/2005 care spune asa:
7. Articolul 18 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 18. - (1) Promovarea in conditiile legii a persoanelor incadrate pe functia de debutant, precum si a celor care au absolvit studii de nivel superior intr-un domeniu care sa cuprinda activitatea respectiva se face prin transformarea postului pe care acestea sunt incadrate intr-un post de nivel superior.
(2) Absolventii invatamantului superior de lunga sau scurta durata, care la data trecerii pe functia corespunzatoare studiilor absolvite erau incadrati pe functii cu nivel de studii inferior, specifice domeniului in care au absolvit studiile universitare, se incadreaza la gradul profesional corespunzator studiilor absolvite, la care se asigura o crestere cu pana la 20% a salariului de baza avut."
Intrebarea mea este:
Mai am vreo sansa sa fiu promovat in aceasta situatie, fara a-mi pierde locul de munca?
Va multumesc, si sper ca cineva sa ma poata ajuta!!!