Va cer sprijinul intr-o problema refereitoare la promovarea in clasa a fnctionarului public:
In fapt, sotia mea a terminat facultatea de Psihologie, forma de invatamant de scurta durata,anul acesta. Locul de munca in care isi desfasoara activitatea este Directia de Sanatate Publica. Acolo isi desfasoara activitatea ca referent superior. Inainte de a intra in corpul functioanrilor publici, ocupa functia de asistent incadrul DSP. Dupa ce institutia a fost transformata, toti angjatii au fost facuti functionari publici.
Odata cu absolvirea Facultatii de Psihologie, a facut cerere de pormovare in clasa in baza LEGII 188/1999 r2.
Raspunsul a fost ca nu poate fi promovata pe motiv ca nu are o diploma de nivel superior in specialitatea in care isi desfasoara activitatea!
Citind pe forum acest subiect, am gasit un raspuns al d-vs, in care precizati ca'' daca functionarul public a indeplinit conditile prevazute la art 54, pct. g din LEGEA 188/1999 atunci cand a fost numit in functie, poate participa la promovarea In clasa''.
INTREBARE:
ESTE VALABIL RASPUNSUL SI IN CAZUL MEU?
DACA DA? CE E DE FACUT?
DACA NU? CE E DE FACUT?
VA MULUMESC ANTICIPAT!
As vrea cateva precizari...
Cui ati facut solicitarea?In general Ministerul Sanatatii a admis promovarile, la fel ca si ANFP.
Daca unitatea este cea care v-a respins cererea trebuie sa o faca motivat si daca nu sunteti multumit de raspuns, nu va ramane decat sa petitionati Agentia Nationala a Functionarului Public si Ministerul Sanatatii.
Nu exclud nici o actiune in contencios administrativ, in instanta.|
Trimiteti-mi un mesaj privat si dati-mi mai multe detalii.
Aceasta este si opinia mea. Am avut in vedere si dispozitiile art. 3, lit. l) din H.G. nr. 611/2008:
ART. 3
În sensul prezentei hotărâri, termenii şi noţiunile folosite au următoarele semnificaţii:
l) vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice - experienţa dobândită în temeiul unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu sau ca profesie liberală, demonstrată cu documente corespunzătoare de către persoana care a desfăşurat o activitate într-o funcţie de specialitate corespunzătoare profesiei sau specializării sale, prin raportare la domeniul general de absolvire a studiilor potrivit nivelurilor de organizare a învăţământului în România.