avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ajutor sunt noua in domeniu
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ajutor sunt noua in domeniu

As vrea sa incep sa tin contabilitatea la o firma (a familiei). Nu este o firma foarte mare, ca si domeniu de activitate sunt transporturile de marfa. Firma functioneaza din 2006 si acum as vrea sa preiau eu contabilitatea, dar ma cam uit ca mata in calendar pe acolo. Am citit bazele contabilitatii, nu pot spune ca am inteles eu foarte bine. Deci daca este cineva dragut sa-mi spuna de ce anume am nevoie sa incep sa o preiau eu. De unde sa incep si ce program de contabilitate as putea achizitiona.
Sper sa nu radeti de mine insa chiar imi doresc macar sa incec sa vad daca ceea ce fac eu coincide cu ceea ce face contabila.
Astept un raspuns
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Maady , utilizator 09:21, 9 Iunie 2010
Cum doriti sa tineti conabilitatea acestei firme? In baza unui contract de munca? Aveti studii de specialitate? De ce nu lasati pe cineva care se pricepe la astfel de treburi sa faca munca respectiva? Este destula bataie de cap si la o firma de transport de marfa, mai ales daca se fac si transporturi internationale.Daca nu aveti studii de specialitate nu puteti fi angajata ca si contabila.
Daca nu aveti studii in domeniu si nu ati lucrat in contabilitate apoi pe buna dreptate va "uitati ca mata in calendar"
Dac doriti sa va ajutati familia puteti incepe sa tineti registru de casa,sa va familiarizati cu facturi ,chitante,ordine de plata,receptii..etc..
Chair daca aveti un program de contabilitate ,nu veti face fata sub nici o forma daca nu aveti studii si exoerienta,daca nu cunoasteti planul de conturi si functiunea lor,cu parere de rau lasati pe cineva specialist,asta ca sa nu aiba probleme firma la eventual control..:D
puteti incepe prin a urma niste cursuri de pregatire profesionala in domeniu.durata este de 3 luni , se organizeaza cam de 2 ori pe an si sunt acreditate . eu asa am inceput in urma cu multi ani.oricum faceam registrul de casa ,nir si facturi . apoi faceam in paralel inregistrarile contabile si le confruntam cu cele facute de contabila . multe nu se potriveau ,dar am perseverat , apoi am facut si ase-ul ....
nu va sfatuiesc sa incepeti singura fara studii sau cunostinte in domeniu . nu e asa simplu pe cat pare . legislatia se modifica mereu ,trebuie sa va puneti la punct si cu acest aspect .
iar de pe forum nu se poate INVATA contabilitate . aici nu se predau cursuri si nu se exlica ca la scoala .
programele de contabilitate "fac" de regula orice (aproape tot -ca sa zic asa ). important este ca cel ce lucreaza cu acel program sa stie ce sa faca .
apoi mai sunt declaratii si situatii care se depun la anumite termene care trebuiesc respectate .si ar mai fi ceva : pe altul il poti trage la raspundere , dar pe tine insuti-nu .lasa-i pe profesionisti sa-si faca meseria ! se pricep mai bine!
totusi , daca te incumeti , eu iti doresc succes !!!

Ultima modificare: Luni, 31 Mai 2010
vidiva, utilizator
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Nu ma asteptam atat de repede sa-mi raspunda atatea persoane,
Sa ma fac mai bine inteleasa am terminat Finante banci contabilitate la zi, 4 ani unde am facut ceva contabilitate insa am terminat prin 2007 si sincer nu ma pricep foarte bine pt. ca oricat m-am straduit sa lucrez macar ca asistent contabil nu am gasit pentru ca se pare ca peste tot iti cere experienta de cel putin 2 ani, iar eu nu am avut unde sa o dobandesc. Lucrez ca si secretara in sistemul bugetar, pentru ca atat mi sa oferit, iar la departamentul de contabilitate la noi nici gand pentru ca mi sa spus verde in fata ca nu am pe nimeni care sa ma sustina, (adica sunt doar fata soferului si nimic mai mult). Deci as vrea sa incerc sa tin aceasta contabilitatea mai mult pentru ca asta imi doresc sa fac.
Va multumesc inca odata pentru raspunsuri
Felicitari pentru curaj si ambitie. Pentru inceput v-as recomanda sa stati pe langa un contabil cu experienta si care este dispus sa va invete cateva din tainele meseriei. Este destul de periculos sa va apucati de una singura, mai ales daca nu aveti experienta. Dar cum totul se invata, sunt sigura ca veti reusi. Va doresc succes. Va recomand programul Saga.

Alte discuții în legătură

Cel mai potrivit job pentru un proaspat absolvent de facultate ( contabilitate si informatica de gestiune ) vanturvictor vanturvictor Va salut , Am terminat Facultatea de contabilitate si informatica de gestiune ( ASE ) - pana acum nu am mai lucrat in acest domeniu , cu toate ca imi ... (vezi toată discuția)
Contabilitate ioanaa17 ioanaa17 Buna ziua Sotul meu tocmai sia deschis o firma de personalizari...mai exact importa brichete,pixuri etc si le personalizeaza.... Eu am terminat ... (vezi toată discuția)
Intrebare urgenta lilicrin lilicrin Am programul pentru bilant, cel de pe site-ul "http://www.englezaonline.ro" apare acolo optiunea \"preluare date din balanta\" . Care este programul ... (vezi toată discuția)