avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces partaj

Buna ziua.
Am pe rol un proces de iesire din indiviziune. Am cazut de acord, impreuna cu partea adversa asupra unei versiuni de partaj, propusa de expert si am incheiat o tranzactie, semnata in fata judecatorului. pe internet, la dosarul meu am gasit scris ce e mai jos.
Puteti va rog sa-mi "traduceti"?

"Admite acţiunea. Admite cererea reconvenţională. În baza art. 271-273 C.p.c., consfinţeşte învoiala părţilor potrivit înscrisului denumit „tranzacţie”, ce constituie, în continuare, cuprinsul prezentului dispozitiv. Compensează cheltuielile de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 26.05.2010. Admis fond"
Cel mai recent răspuns: Gabriela Tubultoc , Avocat 13:00, 30 Iunie 2010
Adica instanta a fost de acord cu tranzactia incheiata.
Aplicarea dispozitiilor art. 271 c.pr.civ. consfinteste invoiala realizata intre parti.
Aceasta va face parte integranta din hotarare care va fi definitiva.
Deci,nu aveti motive de neliniste ,s-a luat act de tranzactia dintre parti.
Succes !
Solutia se "traduce" astfel:
1.-a fost admisa actiunea reclamantului sau reclamantilor,
2.-a fost admisa cererea reconventionala formulata de parat sau parati,
3.-instanta a luat act de intelegeraa partilor- adica de tranzactia incheiata,
4.-cheltuielile facuate de parti s-au compensat, astfel ca nici o parte nu plateste celeilalte ceva,
5.-calea de atac- recurs in 15 zile de la comunicare.;)
VA MULTUMESC!!
Buna ziua din nou.
Am primit acasa prin posta o copie dupa hotarare. Acum eu ce trebuie sa fac? Trebuie sa merg la Judecatoria Cornetu ca sa iau originalul?
Hotatrarea s-a dat in baza unei versiuni de partaj propusa de expert.
De acum ca act de proprietate voi avea hotararea instantei plus varianta expertului in original?
Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Partaj mincinos leusan leusan Va rog un ajutor in uematoarea speta. O persoana detine un TP cu inca altele doua (frati).Aceasta persoana decedeaza la data de 22.03.2007.Unul dintre frati ... (vezi toată discuția)
hotarare de partaj admisa cu parat decedat leusan leusan In anul 2007 unul dintrte frati aintrodus la 2 zile dupa ce a murit oa sora a sa actiune de partaj judiciar, scriind initial in actiune ca parata Popescu ... (vezi toată discuția)
Tranzactie partaj CatanaNelu CatanaNelu Sunt in proces de partaj(apartament). Dosarul este in recurs la Curtea de Apel. Se poate face un act notarial inainte de primul termen, care sa fie luat in ... (vezi toată discuția)