avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de colaborare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de colaborare

Buna seara! As vrea sa stiu daca se poate incheia un contract de colaborare ( exemplu: pentru serviciile unui sofer, sau angajarea unei bone) intre o persoana fizica, in calitate de beneficiar si o alta persoana fizica, in calitate de prestator??

Nu ma refer la pfa, ci la o persoana fizica, neinregistrata fiscal.

Daca este posibil incheierea unui astfel de contract/conventii civile sau alta modalitate, va fi obligat cel care angajeaza sa inregistreze la ITM acel contract?

Va multumesc frumos pentru orice parere!!!!
Cel mai recent răspuns: Roxana Ana Cernat , Consultant resurse umane 14:58, 6 Iunie 2010
Da, exista aceasta posibilitate insa exista anumite riscuri ... Contractul de prestari servicii nu se inregistreaza la ITM.
sa inteleg ca exista baza legala pentru a incheia un astfel de contract? Eu nu prea am gasit, de aceea intreb....
Conventiile civile sau contractele de prestari servicii se supune dipozitiilor Codului Civil ... aici veti gasi si anumite dispozitii referitoare la aceste tipuri de contracte.
Conform codului muncii o persoana fizica poate incheia contract de munca inregistrat la ITM, pentru servicii in interesul propriu si nu pentru terte persoane, Contractul de munca poate fi cu timp partial sau cu norma intreaga.
daca acest contract nu se inregistreaza la ITM sa inteleg ca eventualel contributii datorate statului nu vor fi platite de angajator?

Alte discuții în legătură

Contract de prestari servicii Dana Drambarean Dana Drambarean Buna ziua, Am si eu mai multe intrebari cu privire la contractul de prestari servicii: 1. Se inscrie la ITM? Ce act normativ atesta obligativitatea ... (vezi toată discuția)
Conventie civila de prestari sportive Ricilina Ricilina CONVENTIA CIVILA DE PRESTARI SERVICII SPORTIVE-este legala sau nu? caz: este incheiata o \"Conventie civila de prestari servicii sportive\", fara a fii ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii kaaf kaaf daca intr-adevar nu pot incheia un contract de prestari servicii, din cauza celor mentionate, ce alternative exista ? (vezi toată discuția)