avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoasterea copilului si mama sa nu vrea
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoasterea copilului si mama sa nu vrea

Va salut , va rog daca cineva ma poate ajuta sa-mi explice cum sa recunosc un copil asumindu-mi obligatiile si drepturile de tata cu toate ca mama minorei se opune..
Dar mai bine sa va explic un pic din istoria aceasta atit de dureroasa ptr mine cat si pentru copil..
in anul 2006 sa nascut fiica mea si din unele motive bine intemeiate nu am putut fi prezent la starea civila din Spania ca sa pot recunoaste acest copil, dar in schimb am colaborat financiar la cresterea acestui copil numa din transferuri bancare doveditoare se aduna o suma de 37.000 euro pina in anul 2008. Nu va mai spun cat am colaborat fara sa am acte doveditoare dar in schimb am foarte multi martori. Precizez ca mama minorei e cetatean roman si minora este inregistrata in Romania. Am avut o relatie de concubinaj cu mama minorei din anul 2003 pina in anul 2009 decembrie..In anul 2008 am reluat dupa un timp conviventia cu aceasta persoana caremi-a zis ca o sa vina timpu sa recunosc si copilu ca nu e graba ..Anul trecut in 2009 am fost cu totii in romania sa inregistram copilul dar ea pe ascuns ia scos pasaportul (cum eu nu figuram in actele traduse din spania , a avut acest drept ) a luat copilul si a plecat in spania la un amant al sau..Din acel moment eu continui sa trimit bani copilului dar ea tot nu vrea sa recunosc copilul.. Eu am o situatie stabila in spania si un salariu destul de mare dar cum copilul e roman statul spaniol nu poate interveni zilnic trec pe la scoala copilului sa o vad macar un minut dar ma amenintat cu politia ca daca mai vin pe acolo o sa am probleme... ceea ce nu vreau..Precizez ca in Spania ea nu are nici o sursa de venit legala si supravetuieste din prostitutie(exista martori) Dar cel mai important este ca mereu ascunde copilul si imi doresc din suflet sa-i pot oferi COPILULUI MEU DIN CE AM,,Va rog ajutatima sa-mi pot exersa acest drept si aceasta obligatie fata de fetita mea ...Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 00:14, 2 Iunie 2010
Faceti testul ADN dumneavoastra si fetita,test din care va rezulta ca sunteti sau nu tatal fetitei dupa care in proces puteti proba cu inscrisuri si martori ca ati sustinut financiar si material fetita.Succes.
Este o problema: copilul si mama se afla in Spania. Cum veti face testul ADN? Nu puteti rapi pur si simplu copilul de la mama...
Eu va recomand sa nu mai trimiteti bani mamei daca aceasta nu doreste sa recunoasteti copilul.
Dati o declaratie la Ofiterul de stare civila din Primaria emitenta a certificatului de nastere al copilului ca sunteti tatal biologic al acestui copil astfel ca certificatul de nastere sa fie modificat in sensul ca in locul tatalui sa nu mai fie o liniuta ci numele dv.
Apoi veti deschide o actiune in instanta pentru incredintarea minorului sau pentru stabilirea unui program de vizita in favoarea dv. Este necesar sa cunoasteti domiciliul mamei din Romania. ;)
Va multumesc tuturor pentru colaborare.. Cunosc Domiciliul mamei din romania atit cat si pe cel din Spania , In ceea ce priveste testul ADN nu pot face nimic deoarece nu pot lua copilul cu mine si nimeni nu poate face acest test (legal) fara acordul tutorului, eu am un test de la un laborator din Israel dar din punct de valoare Juridic nu poate fi prezentat in instanta ca dovada e doar o dovada pentru mine ca acest copil e al meu. testul e cu o probabilitate de 999.99 deci e clar ..Mai comenta cineva sa nu mai trimit bani , aveti perfecta dreptate dar problema e alta ...acest copil daca eu caut doar probe pentru proces nu va suferi daca nu are bani pentru necesitatile copilariei cat si pentru alimente ,stiu ca e la limita santajului emotional ceea ce mi se intimpla dar mai stiu ca e un copil ce nu are nici o vina ...Va rog sa ma lamuriti daca ma prezint in fata ofiterului de la starea civila si recunosc acest copil ,se paote face fara acordul mamei si fara a detine eu certificatul de nastere al copilului..??.Pot face aceasta declaratie la ambasada Romaniei din Spania ??? Apoi cu siguranta voi incepe o procedura penala dar acum totul e de durata cred ca ma usuc pe picioare cand stiu ca vacanta bate la usa si nici cele 2 minute ce o vedeam in curtea scolii no s-o mai pot face .Cateodata ma pun la gardul scolii ca sa o vada prin gard cand o scoate din clasa in curte. Simt ca mor .. VA ROG AJUTATIMA ...Va multumesc tuturor colaboratorilor pentru aceasta colaborare..
Declaratia poate fi facuta la un notar, la Ambasada, la Consulat sau la Oficiul de Stare civila emitent al certificatului de nastere al copilului, dar aveti nevoie de acest certificat in copie legalizata sau duplicat, altfel nu puteti face declaratia. Nu este necesar acordul mamei pentru ca dv. sa va recunoasteti copilul dar din certificat trebuie sa rezulte ca acest copil nu are un tata, altfel nu poate fi recunoscut de altcineva, pentru ca, legal, o persoana nu poate avea mai multe mame sau mai multi tati.
Pentru obtinerea CN al minorului fie va prezentati personal la Oficiul de Stare civila emitent, fie imputerniciti un avocat sau alta persoana cu procura autentica sa obtina duplicatul acestui CN in numele dv. ;)
Va multumesc din tot sufletul pentru aceasta "unda de lumina " in legatura cu acest certificat .. Acum intrebarea este ? Eu sau persoana Imputernicita (avocat) poate scoate un duplicat sau o copie al certificatului de nastere al copilului fara ca mama sa sa-si dea acordu.... binenteles aceasta persoana sau avocatu-l cand va face cererea de duplicat va avea in posesie declaratia mea de recunoastere a copilului??Oricum ea nu stie ca e in Spania si nici nu are cine s-o anunte..Eu tot ce am e o copie de aici din Spania de cand s-a nascut fetita si a fost inregistrata, dar cum copii nascuti din cetateni straini pina la 14 ani ramin cetateni ai tarii de origine al parintilor a trebuit sa inscriem fetita in Romania, . Dar banuiesc ca cei de la registru civil au in baza de date ca acest copil nu are nimic inscris in rubrica Tata din certificatul de nastere,.. sau cum obtin aceasta copie ca sa fac declaratia si sa schimbam certificatul..Judecatorul din Spania mi-a zis ca daca aduc acte din romania (o copie CN) i-mi acorda automat un regim (program) de vizita pina la procesul de stabilire a custodiei copilului..Va rog din suflet sa ma informati in legatura cu acest CN si cum pot cat mai repede obtine schimbarea lui ...

Alte discuții în legătură

Urgent!!!! tatal cere copilul dupa 10 ani...in care nici macar nu l-a recunoscut! fany22 fany22 Buna ziua, Problema e urmatoarea: Mama fetitei, se desparte de barbatul care se presupune a fi tatal fetitei (el nu vrea s-o recunoasca pe motiv ca nu-i al ... (vezi toată discuția)
Test adn cerut de tata adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, Posibilul tata poate cere efectuarea unui test ADN? Daca da in ce conditii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Tagada de paternitate - mama nu se prezinta la testul adn caloean ciprian caloean ciprian Buna ziua! As vrea sa va intreb ce se poate intampla in cazul in care ,daca instanta a hotarat ca proba in privinta stabilirii paternitatii intr-un proces ... (vezi toată discuția)