avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament pe numele copilului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament pe numele copilului

Buna ziua,
Dupa 15 ani in care am avut o relatie(deci nu casatorie) cu un barbat am ramas cu un copil si cu un apartament. Apartamentul mi l-a lasat mie cu act de vanzare cumparare dar dupa cateva luni s-a razgandit. Acum vrea sa trec apartamentul pe numele copilului. Copilul ii poarta numele si are varsta de 8 ani. Imi puteti spune daca exista vreo lege care sa ma "oblige" sa fac acest pas, sau sunt stapana pe situatie? Multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: ContSters149150 , utilizator 12:56, 1 Iunie 2010
daca vi l-a lasat dvs cu act de vanzare-cumparare, el nu mai poate sa va oblige sa faceti sau sa nu faceti ceva cu acel apartament. sa va dea pace!
Imi puteti spune care ar fi diferenta in cazul in care as accepta sa trec apartamentul pe numele copilului? M-ar afecta in vreun fel?
În afară de faptul că aţi pierde calitatea de proprietar (şi, implicit, dreptul de dispoziţie asupra apartamentului), nu vă va afecta în niciun fel.

Revin şi adaug. Dacă, doamne fereşte, copilul ar deceda înaintea dumneavoastră, ar avea drept de moştenire şi tatăl lui, ceea ce v-ar face coproprietari.

Ultima modificare: Marți, 1 Iunie 2010
themis, utilizator
Copilul are doar 8 ani deci nu ar avea cum sa adm el apartamentul pana la varsta de 18 ani
Faptul că nu îl poate administra nu înseamnă că dumneavoastră aţi putea dispune de apartament. Dreptul de dispoziţie (vînzare, garantarea propriilor obligaţii - nu şi pe ale altora) va fi al fiului, cu acordul autorităţii tutelare.

Alte discuții în legătură

Cine administrează moștenirea după mama divorțată a unui minor? Cicada3310 Cicada3310 Buna seara! As avea si eu o intrebare. In cazul de fata, exista un copil de 17 ani care are parintii divortati. Copilul a fost lasat in grija mamei, insa ... (vezi toată discuția)
Se poate face un contract propriului copil minor pt un imobil? ofemeiedisperata ofemeiedisperata buna ziua.am si eu o mare problema,sper sa ma puteti ajuta. sunt casatorita si avem un copil de 6 ani.in timpul acestei casatorii am cumparat 2 imobile cu ... (vezi toată discuția)
Donatie intre frati mariaxxx mariaxxx Buna ziua. Vreau sa cumpar un imobil de la fratele meu (imobil pe care fratele l-a dobandit prin donatie de la parintii nostri, suntem 2 frati). Fratele este ... (vezi toată discuția)