Buna ziua,
Dupa 15 ani in care am avut o relatie(deci nu casatorie) cu un barbat am ramas cu un copil si cu un apartament. Apartamentul mi l-a lasat mie cu act de vanzare cumparare dar dupa cateva luni s-a razgandit. Acum vrea sa trec apartamentul pe numele copilului. Copilul ii poarta numele si are varsta de 8 ani. Imi puteti spune daca exista vreo lege care sa ma "oblige" sa fac acest pas, sau sunt stapana pe situatie? Multumesc din suflet!
În afară de faptul că aţi pierde calitatea de proprietar (şi, implicit, dreptul de dispoziţie asupra apartamentului), nu vă va afecta în niciun fel.
Revin şi adaug. Dacă, doamne fereşte, copilul ar deceda înaintea dumneavoastră, ar avea drept de moştenire şi tatăl lui, ceea ce v-ar face coproprietari.
Faptul că nu îl poate administra nu înseamnă că dumneavoastră aţi putea dispune de apartament. Dreptul de dispoziţie (vînzare, garantarea propriilor obligaţii - nu şi pe ale altora) va fi al fiului, cu acordul autorităţii tutelare.
Donatie intre frati
mariaxxx
Buna ziua. Vreau sa cumpar un imobil de la fratele meu (imobil pe care fratele l-a dobandit prin donatie de la parintii nostri, suntem 2 frati). Fratele este ... (vezi toată discuția)