Buna ziua,
Dupa 15 ani in care am avut o relatie(deci nu casatorie) cu un barbat am ramas cu un copil si cu un apartament. Apartamentul mi l-a lasat mie cu act de vanzare cumparare dar dupa cateva luni s-a razgandit. Acum vrea sa trec apartamentul pe numele copilului. Copilul ii poarta numele si are varsta de 8 ani. Imi puteti spune daca exista vreo lege care sa ma "oblige" sa fac acest pas, sau sunt stapana pe situatie? Multumesc din suflet!
Deci, daca eu as accepta sa trec acum apartamentul pe numele copilului(desi eu nu vad de ce atata insistenta din partea tatalui lui) as pierde dreptul de proprietate asupra apartamentului dar oricum tatal copilului nu va avea niciun drept, sa inteleg.
Intrucat detineti imobilul cu act de vanzare cumparare intocmit numai pe numele dvs, in momentul de fata sunteti unicul sau proprietar. Dvs., in calitate de unic proprietar, puteti intocmi orice act de dispozitie cu privire la acel imobil (vanzare -cumparare, schimb, donatie). Persoana care v-a vandut imobilul nu va poate impune absolut nimic, neavand nici un temei legal in acest sens.
Daca intocmiti un act de dispozitie in favoarea copilului, dvs. veti pierde calitatea de proprietar, deci nu veti mai avea nici un drept asupra acestui imobil.
Daca copilul decedeaza inaintea dvs., atunci tatal copilului va avea si el drept la o cota parte din acel imobil, alaturi de dvs.
Daca copilul, proprietar al apartamentului, la majorat va incheia o casatorie, din care vor rezulta copii, atunci chiar daca va deceda inaintea dvs. dreptul de mostenire va reveni copiilor (iar o cota de 1/4 sotiei), intrucat descendentii in linie dreapta inlatura de la mostenire alte clase de mostenitori (bunici in cazul dvs.).
Chiar daca momentan copilul nu este major si ii veti face un act de vanzare - cumparare, dvs. nu veti avea nici un drept asupra imobilului, dreptul de dispozitie apartinand copilului, cu acordul autoritatii tutelare a carei prezenta este obligatorie pana la varsta majoratului.
Donatie intre frati
mariaxxx
Buna ziua. Vreau sa cumpar un imobil de la fratele meu (imobil pe care fratele l-a dobandit prin donatie de la parintii nostri, suntem 2 frati). Fratele este ... (vezi toată discuția)