avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bun comun
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bun comun

Speta este urmatoarea:sotii au bun comun ( apartament),vor sa divorteze insa inainte de a depune actiunea in instanta,unul din soti vrea sa cedeze partea lui ( cota lui) catre unul dintre copii.
Este posibil acest lucru si daca da,ce act se incheie?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 18:21, 1 Iunie 2010
Partajul intre soti nu este admisibil atata vreme cat sotii nu sunt divortati.
Mai bine merg sotii impreuna la notar si vand impreuna copilului.Asa evita si partajul.
Mult succes.
av.M.Hornea
Buna ziua.
Cedarea cotei cuvenite sotilor catre terti , nu se poate face in timpul existentei proprietatii comune a sotilor asupra apartamentului . Sotul nu poate dispune de partea sa atata timp cat bunul este proprietate comuna.O solutie ar fi o imparteala conventionala sau judecatoreasca, a bunurilor comune in timpul casatoriei, lucru permis de lege,si numai dupa aceea sotul poate face ce vrea cu partea sa din bun.

Marius Bote.
Pentru motive temeinice, bunurile comune, in intregime sau numai o parte dintre ele, se pot imparti prin hotarare judecatoreasca si in timpul casatoriei. Bunurile neimpartite, precum si cele ce se vor dobandi ulterior, sunt bunuri comune.
Nu e cazul insa la dvs.

avocat Radu Stan
Multumesc mult pentru raspunsuri.imparteala conventionala ar fi solutia ideala pentru ca cei doi se pot intelege.trebuie doar sa gaseasca drumul cel mai scurt.
Se poate face imparteala conventionala la notariat?Pentru ca sotii se inteleg cu privire la impartirea bunului.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Actiune partaj INFORMAT INFORMAT Va prezint urmatoarea situatie: datorita violentelor si a comportamentului mai mult decat inuman al sotului, ( de nenumarate ori a fost data afara din casa si ... (vezi toată discuția)
Contract apartament BALOSINRODICA BALOSINRODICA Buna ziua, in contractul apartamentului meu figuram ca proprietari ambii soti. Cum trebuie procedat ca in contract sa figureze unul singur, eventual sotul ... (vezi toată discuția)
Intrebare michelle1965 michelle1965 Sotia detine o casa ,dobandita in timpul casatoriei, cu ajutorul parintilor.Eu doresc sa gasesc o cale legala de a renunta la orice drept pe care l-as avea ... (vezi toată discuția)