avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bun comun
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bun comun

Speta este urmatoarea:sotii au bun comun ( apartament),vor sa divorteze insa inainte de a depune actiunea in instanta,unul din soti vrea sa cedeze partea lui ( cota lui) catre unul dintre copii.
Este posibil acest lucru si daca da,ce act se incheie?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 18:21, 1 Iunie 2010
Am inteles.....multumesc pentru lamurire si pentru raspuns totodata!
Variante:
1. In timpul casatoriei, sotii vand/doneaza imobilul copilului lor sau unul din soti isi instraineaza cota parte de 50% din imobil copilului.
2. Dupa desfacerea casatoriei,
a) fostii soti incheie o tranzactie prin care stabilesc atribuirea imobilului catre unul dintre ei, cu obligarea celuilalt la plata unei sulte, iar sotul caruia i se va atribui bunul il va instraina copilului in calitate de proprietar exclusiv ca urmare a incheierii tranzactiei;
b) ambii incheie un contract de donatie/vanzare prin care instraineaza bunul copilului lor. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune partaj INFORMAT INFORMAT Va prezint urmatoarea situatie: datorita violentelor si a comportamentului mai mult decat inuman al sotului, ( de nenumarate ori a fost data afara din casa si ... (vezi toată discuția)
Contract apartament BALOSINRODICA BALOSINRODICA Buna ziua, in contractul apartamentului meu figuram ca proprietari ambii soti. Cum trebuie procedat ca in contract sa figureze unul singur, eventual sotul ... (vezi toată discuția)
Intrebare michelle1965 michelle1965 Sotia detine o casa ,dobandita in timpul casatoriei, cu ajutorul parintilor.Eu doresc sa gasesc o cale legala de a renunta la orice drept pe care l-as avea ... (vezi toată discuția)