avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie caz de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie caz de boala

am 47 ani profesie educatoare, vechime 26 ani si in urma cu 6 luni am fost diagnosticata cancer bronhopulmonar st 4, de 6 luni sunt in concediu medical. pot sa ies la pensie pe caz de boala? (mentionez ca am o stare de sanatate precara si nu pot sa efectuez decat minime activitati.)cam cu ce pensie o sa ies? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:21, 1 Iunie 2010
1. Numai comisia de expertiza medicala de pe langa Casa de Pensii va poate propune data de pensionare de invaliditate, dupa ce face toate investigatiile necesare.
2. Cuantumul pensiei nu se poate spune pentru ca este o formula de calcul care tine cont de mai multi factori: total stagiu de cotizare la pensii, venitul lunar in toti anii de cotizare etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de boala (cancer) slytuta slytuta Am si eu o problema cu tatal meu. a fost diacnosticat cu cancer in gat limba si bolta palatina. conform calculelor de pe cartea de munca are o vechime de ... (vezi toată discuția)
Pensionare de boala darianna darianna buma ziua. Am fost diagnosticata cu cancer de col uterin .De 1 an sunt in concediu medical.As dori sa stiu daca beneficiez de pensie de boala, (vezi toată discuția)
Obtinerea invaliditatii in italia si recunoasterea in romania Pohrib Silvia Pohrib Silvia Ma numesc Pohrib Silvia, si as dori sa imi spuneti care sunt pasii de facut in cazul in care vreau sa obtin pensie pe caz de boala in Romania, in situatia in ... (vezi toată discuția)