avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEMITERE DIN FUNCTIE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEMITERE DIN FUNCTIE

BUNA SEARA,

Va relatez pe scurt ce s-a intamplat.Am fost schimbata din functie ,societatea la care lucrez nu mi-a adus la cunostinta acest lucru decat in ziua schimbarii,neexistand in prealabil abateri sau rezultate de unde sa rezulte schimbarea mea din functie.Mentionez faptul ca in ziua schimbarii ,sub presiune am semnat actul aditional care in momentul semnarii nu era datat ,stampilat si semnat de catre angajator .La scurt timp dupa acest fapt am dat scietatea in juecata.
Intrebarea mea este daca acest proces va avea castig de cauza si ce are credibilitate in fata judecatorilor :actul semnat de mine de luare la cunostinta sau proba cu martori care sustin acest fapt (presiunea )
Va multumesc si astept un raspuns in acest sens.
I
Cel mai recent răspuns: c-nuta , utilizator 10:12, 2 Iunie 2010
legea nr. 53/2003
"ART. 61
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care ţin de persoana salariatului în următoarele situaţii:
a) în cazul în care salariatul a săvârşit o abatere gravă sau abateri repetate de la regulile de disciplină a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de muncă, contractul colectiv de muncă aplicabil sau regulamentul intern, ca sancţiune disciplinară;
b) în cazul în care salariatul este arestat preventiv pentru o perioadă mai mare de 30 de zile, în condiţiile Codului de procedură penală;
c) în cazul în care, prin decizie a organelor competente de expertiză medicală, se constată inaptitudinea fizică şi/sau psihică a salariatului, fapt ce nu permite acestuia să îşi îndeplinească atribuţiile corespunzătoare locului de muncă ocupat;
d) în cazul în care salariatul nu corespunde profesional locului de muncă în care este încadrat.
e) *** Abrogată
ART. 62
(1) În cazul în care concedierea intervine pentru unul dintre motivele prevăzute la art. 61 lit. b) - d), angajatorul are obligaţia de a emite decizia de concediere în termen de 30 de zile calendaristice de la data constatării cauzei concedierii.
(1^1) În cazul în care concedierea intervine pentru motivul prevăzut la art. 61 lit. a), angajatorul poate emite decizia de concediere numai cu respectarea dispoziţiilor art. 263 - 268.
(2) Decizia se emite în scris şi, sub sancţiunea nulităţii absolute, trebuie să fie motivată în fapt şi în drept şi să cuprindă precizări cu privire la termenul în care poate fi contestată şi la instanţa judecătorească la care se contestă. ART. 63
(1) Concedierea pentru săvârşirea unei abateri grave sau a unor abateri repetate de la regulile de disciplină a muncii poate fi dispusă numai după îndeplinirea de către angajator a cercetării disciplinare prealabile şi în termenele stabilite de prezentul cod.
(2) Concedierea salariatului pentru motivul prevăzut la art. 61 lit. d) poate fi dispusă numai după evaluarea prealabilă a salariatului, conform procedurii de evaluare stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil, încheiat la nivel naţional, la nivel de ramură de activitate sau de grup de unităţi, precum şi prin regulamentul intern."
Cum a fost motivata in drept si in fapt decizia angajatorului? V-a fost indicata, instanta competenta?
Faptul ca ati semnat de luare la cunostinta a deciziei, nu are nici o relevanta in cadrul procesului, in sensul unei presupuse acceptari de catre dvs. a acestei decizii. va rog reveniti cu detalii. :)
Revin cu completari ...eu am ocupat functia de sef magazin ....lucrez si in prezent la aceasta societate ,ocup acum functia de asistent sef magazin.Am decis sa dau in judecata firma ,deoarece nu existau motive pentru schimbarea mea din functie si punerea in locul meu a altei persoane .Am fost anuntata de acest lucru exact in ziua producerii inventarului anual (moment prielnic pentru a se putea efectua predare-primire a gestiunii).Mentionez faptul ca magazinul functiona FOARTE BINE ...am atins obiectivele firmei pe parcursul celor doi ani de activitate in aceasta functie .Au existat zvonuri in oras ,printre colege ,va spun sincer nu am dat curs acestora ...pentru ca firesc nu ar fi fost normal sa se intample .Unul dintre cele 4 magazine existente in oras urma sa se inchida ,iar directorul zonal dorea sa-i faca *loc* sefei de acolo in acest magazin ,de altfel cel mai ravnit ....existau rezultate si implicit si remuneratii mult mai mari .Intr-un final *aceea *colega nu mi-a ocupat postul ,desi s-a pus problema pana in ultimul moment ,o alta colega din alt magazin l-a insistentele directorului si-a cedat locul in magazinul ei si a venit pe postul meu .Nu am primit nici azi explicatii din partea conducerii ,desi le-am cerut chiar documente justificative demiterii mele .
Cam asta s-a intamplat.Si de aceea am apelat la voi ,pentru a ma lamuri ,si daca sunt sanse de reusita a procesului intentat firmei ,de repunere in functie si implicit si recuperarea diferentelor de salar pierdute in urma acestor miscari ,care sunt considerabile .Deasemenea ....imi este afectat si CV-ul meu.
Va multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere dany_2605 dany_2605 Buna seara. am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta. am lucrat ca vanzatoare intr un magazin si in ziua mea libera am fost chemata sa facem un inventar. am ... (vezi toată discuția)
Concediere Pisoiash Pisoiash BUNA SEARA! Daca dorim sa concediem un angajat ptr anumite nemultumiri din partea unor clienti cum trebuie procedat? incadram la abatere disciplinara art61 lit ... (vezi toată discuția)
Temei legal in cazul parasirii locului de munca molly27 molly27 Avem o angajata,care si-a luat concediu fara plata 2 luni,dar nu s-a mai intors si nici vesti nu avem de la ea de atunci. Pe baza carei articol pot sa-i ... (vezi toată discuția)