Lucrez contractual la o primarie ca si referent asistent social cu strudii superioare. Am 2 ani si 3 luni in admnistratie si vreau sa stiu daca trec ca si functionar public pe ce treapta de salarizare ma incadrez si in baza carei legi? Mentionez ca promovarea de la studii medii la superioare s-a facut in 2009. Va multumesc.
Parerea mea este ca, dupa modificarea Legii nr. 188/199, este cam greu sa fiti facut functionar public. Este necesar ca, in fisa postului, sa aveti cel putin 70% din atributiile care prevad prerogativa de putere publica.
Depinde cand anume in 2009...pentru ca se calculeaza vechimea in specialitate. Daca nu s-au implinit 12 luni de la promovare, veti fi incadrat ca debutant...daca sunt mai mult de 12 luni, consilier/referent de specialitate, grad asistent, treapta 3. Sfatul meu este sa ramaneti contractual, daca puteti:D La cate conflicte de interese, incompatibilitati, declaratii de avere si alte minuni au functionarii publici "in carca", doar pentru prima de vacanta (pe care se pare ca guvernul Boc o s-o taie), zau ca nu merita...
Art. 2 - legea 188/1999:
(3) Activitatile desfasurate de functionarii publici, care implica exercitarea prerogativelor de putere publica, sunt urmatoarele:
a) punerea in executare a legilor si a celorlalte acte normative; - asta o face compartimentul de asistenta sociala cu brio
b) elaborarea proiectelor de acte normative si a altor reglementari specifice autoritatii sau institutiei publice, precum si asigurarea avizarii acestora; - si aici, compartimentul de asistenta sociala intocmeste raportul de specialitate pentru o serie de hotarari ale consiliului local (acordarea de ajutoare de urgenta, lista cu bunurile de stricta necesitate pentru venitul minim garantat, scutiri individuale de impozit in cazul calamitatilor naturale, stabilirea listei persoanelor insolvente, etc).
c) elaborarea proiectelor politicilor si strategiilor, a programelor, a studiilor, analizelor si statisticilor necesare realizarii si implementarii politicilor publice, precum si a documentatiei necesare executarii legilor, in vederea realizarii competentei autoritatii sau institutiei publice; - tot ce tine de asistenta sociala, documentatia necesara depunerii dosarelor pe diferite tipuri de ajutoare, alocatii, strategii pentru ridicarea nivelului de trai, anchete sociale, monitorizarea mamelor minore, etc.
d) consilierea, controlul si auditul public intern;
e) gestionarea resurselor umane si a resurselor financiare;
f) colectarea creantelor bugetare;
g) reprezentarea intereselor autoritatii sau institutiei publice in raporturile acesteia cu persoane fizice sau juridice de drept public sau privat, din tara si strainatate, in limita competentelor stabilite de conducatorul autoritatii sau institutiei publice, precum si reprezentarea in justitie a autoritatii sau institutiei publice in care isi desfasoara activitatea; - compartimentul de asistenta sociala reprezinta institutia pe linia de competenta cu Directia judeteana de protectia copilului si persoanelor cu handicap, AJPS, ONG, asociatii si fundatii, centre de plasament, etc.
h) realizarea de activitati in conformitate cu strategia de informatizare a administratiei publice.
Deci, activitati in fisa postului ar fi pentru prerogativele de putere publica, insa depinde si de dvs ...:)
Parerea mea este ca, dupa modificarea Legii nr. 188/199, este cam greu sa fiti facut functionar public. Este necesar ca, in fisa postului, sa aveti cel putin 70% din atributiile care prevad prerogativa de putere publica.
Parerea mea este ca userul intreba cum va fi incadrat ca si functionar public, si io cred ca va fi incadrat in fct. publica de executie de cls. I, debutant. :)