avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale VANZARE ACTIVE SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

VANZARE ACTIVE SRL

Un srl care are mai multi asociati doreste sa vanda din activele societatii. Este nevoie de consimtamantul tuturor asociatilor?Cum se procedeaza?
~ Conținut șters la cerere ~
Se procedeaza astfel:

- convocare AGA a asociatillor avand ca ordine de zi vanzarea activelor respective si numirea persoanei imputernicite sas reprezinte srl in cadrul contractului
- hotarea AGA de aprobare in care se mentioneaza si numele persoanei imputernicite sa reprezinte srl in cadrul contractelor de vanzare-cumparare de active
- daca cunoasteti viitorul cumparator si pretul de vanzare, se incheie contractul de vanzare cumparare; daca nu vanzarea se face prin licitatie.
Sa inteleg ca daca un actionar minoritar se opune nu este nici o problema?
Poate face ceva sa impiedice vanzarea?
daca un asociat se opune...are dreptul sa atace hotararea dvs. de vanzare......
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Hot aga semnata doar de un asociat ContSters56278 ContSters56278 Asociatul care detine 70 % din SRL semneaza o hotarare AGA prin care se hotaraste incetarea activitatii firmei,hotarare pe care care asociatul minoritar nu o ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga de cooptare asociat nou Dacian2000 Dacian2000 Buna ziua Am o intrebare vis a vis de o modalitatea de a cumpara niste parti sociale dintr-un SRL. Sunt doi asociati, unul cu 90 % din actiuni si celalat cu ... (vezi toată discuția)
Majorare de capital avas avas Buna ziua , La un SRL cu ce fel de majoritate se poate face majorare de capital? Multumesc (vezi toată discuția)