avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Hotarare AGA de cooptare asociat nou
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Hotarare AGA de cooptare asociat nou

Buna ziua
Am o intrebare vis a vis de o modalitatea de a cumpara niste parti sociale dintr-un SRL. Sunt doi asociati, unul cu 90 % din actiuni si celalat cu 10 % din actiuni. Primul doreste sa imi cesioneze o parte din actiuni dar ne-am lovit de refuzul actionarului minoritar. Am hotarat sa cumpar acele actiuni dar este necesare o hotarare AGA si aici in care sa fie exprimat acordul celor care detin a 3 patrimi din capitalul social - asa am inteles din lege. daca acest asociat care detine cele 90 % din actiuni este de acord se poate face aceasta hotarare?
Sau cum procedam in cazul unul actionar "ostil''?
Va multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Octombrie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:20, 5 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai nu credeti ca acele 90% fata de acel 3/4 cerut prin lege, sunt de ajuns sa decida prin vot? Deci se poate intruni acea adunare generala, cu respectarea procedurii de convocare, si sa voteze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune de parti sociale elylaryssa elylaryssa As vrea sa stiu ce se poate face in cazul in care unul dintre actionari nu semneaza cesiunea? Actionarul care nu vrea sa semneze detine 5% din actiuni. (vezi toată discuția)
Legalitate hotarare a.g.a. cristina69 cristina69 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca din AGA unei societati comerciale fac parte 3 persoane si la o sedinta participa doar 2 persoane (care si semneaza ... (vezi toată discuția)
Majorare de capital avas avas Buna ziua , La un SRL cu ce fel de majoritate se poate face majorare de capital? Multumesc (vezi toată discuția)