avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... la vama cu masina - acte necesare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

la vama cu masina - acte necesare

va sunt foarte recunoscator daca imi puteti spune, ce acte imi trebuie sa pot iesi din tara cu masina tatalui meu? El este proprietarul, are toate actele la zi si masina este din 2007an, inmatriculata de la 0 /km in romania , deci este primul proprietar si vreu sa merg pana in Germania..... va multumesc:sorry:
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 23:01, 4 Iunie 2010
Procura de folosinta (de comodat) la un notar pentru uzul masinii in tara si in strainatate.
Trebuie prezenta proprietarului obligatoriu.
~ Conținut șters la cerere ~
:))Vio_rogojan...............si daca eu fur masina lui tata fara sa-i spun si dau goana pana in germania...si el nestiind ca eo sunt mai nebun...de felu meu...o declara furata ...dupa care polizei o gaseste la mine? cum explici asta? eu zic ca recomandarea sau procura dupa cum zice "procmarci" e obligatorie sau cel putin e bine venita pentru a elimina niste probleme care ai zice ca nu apar....si apoi te trezesti cu ele...chiar asa...iti dau eu masina....te las sa pleci....in china.....cand ajungi ma anunti ..si eu o declar furata si imi iau asigurarea....facem asta? ce zici?
~ Conținut șters la cerere ~
Stimate "vio_rogajan", pentru ca cineva sa poata folosi bunul altuia, poate sa-l capate prin inchiriere sau comodat, in baza unui contract.
Imprumutul de folosinta (comodatul) este un contract prin care o persoana, numita comodant, remite spre folosinta temporara unei alte persoane, numite comodatar, un lucru determinat, cu obligatia pentru acesta din urma de a-l restitui in natura, in individualitatea sa. Acest contract este reglementat de dispozitiile Codului civil (art. 1.560 si urmatoarele).
Si nu vamesii sau politia din alte state cere asta, ci politia si vama din Romania.

Alte discuții în legătură

Iesire din tara cu auto ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua, Am urmatoarele intrebai: 1. As dori sa plec din tara cu o masina care nu imi apartine. Destinatia ar fi Franta. Ruta trece, prin Ungaria, Austria, ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat, cine plateste impozitul ? lukducu lukducu As vrea sa stiu ce e contractul de comodat,ce efecte are si cine va plati impozitul pe cladirea comodata.Va multumesc.#-o (vezi toată discuția)
Poate comodatarul sa inchirieze bunul dat in folosinta? sandrada sandrada Buna, Situatia se prezinta astfel: Societatea comerciala X a incheiat un contract de comodat pentru niste masini cu mai multe persoane fizice. Ma ... (vezi toată discuția)