Am ajuns pe acest forum cautand (google-ind) ce inseamna "asumarea raspunderii" de catre guvern. Nu am fost lamurit in urma celor citite in replicile forumistilor. Poate cineva sa raspunda sau sa ma indrume unde gasesc explicatii detaliate: legi, coduri, etc. ?
Multumesc,
Imi pare rau, la cuvintele cheie respective google nu intoarce nimic concludent, cel putin in primele doua pagini. Puteti fi mai precis ?
Stie cineva ce rol are acest gest sau ce se intampla atunci cand guvernul isi asuma raspunderea ?
Multumesc
Va redau din Constitutia Romaniei
ARTICOLUL 114
"(1) Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.
(2) Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată în condiţiile articolului 113.
(3) Dacă Guvernul nu a fost demis potrivit alineatului (2), proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.
(4) În cazul în care Preşedintele României cere reexaminarea legii adoptate potrivit alineatului (3), dezbaterea acesteia se va face în şedinţa comună a celor două Camere".
Pot sa va explic pe scurt: de obicei, o lege trebuie sa treaca prin parlament, daca guvernul crede ca nu are sanse, isi asuma raspunderea, ca sa nu riste sa nu treaca legea.
Nelamurire
ContSters94625
buna!azi m-am inregistrat pe forum.am o rugaminte la voi.as dori sa stiu daca locuintele de serviciu sau cele de interventie dintr-o garnizoana militara fac ... (vezi toată discuția)