avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilier juridic definitiv
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilier juridic definitiv

Am absolvit facultatea de Drept si am fost angajata la o societate de contabilitate in functia de consilier juridic. In prezent sunt asociata la o alta societate de contabilitate si ocup functia de consilier juridic. Am doar un an vechime, insa pe viitor m-ar interesa cum pot deveni consilier juridic definitiv? Va trebui sa gasesc un consilier juridic definitiv care sa ma indrume timp de doi ani, sau dupa doi ani in acesta functie pot sa ma inscriu la Colegiul Consilierilor Juridici?
Pe scurt, imi puteti spune ce pasi trebuie sa urmez pentru a deveni consilier juridic definitiv? multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dinu Turcanu , Consilier juridic 11:19, 7 Iunie 2010
Eu sunt jurist de vreo 7-8 ani si in perioada cand pledam activ nimeni nu m-a intrebat daca sunt membru al CCJR sau nu. S-a schimbat asta de curand?
M-a interesa de ce se inscriu unii in CCJR? Care sunt avantajele, in afara de cele ce tin de orgoliu?
De asemenea nu m-am lamurit daca cu vechime de peste 2 ani ar mai trebui sa dau examen de definitivat.
Depinde, daca doresti sa dai examen de admitere in avocatura, mai nou (febr.2009) s-a cerut o adeverinta de la Colegiul Consilierilor juridici, e drept ca mie nu mi-a folosit, la inscriere mi-au spus ca imi trebuie si 5 ani vechime, desi in regulamentul examenului nu specifica aceasta.
Daca vrei in magistratura, ti se cere copia Carnetului de munca.
In instante nu mi s-a cerut niciodata legitimatia de membru al Colegiului. Am multe cunostinte juriste care nu sunt inscrise in Colegiu, reprezinta in baza unei delegatii.
Parerea mea este ca este bine sa te inscrii, cei noi inscrisi dau definitivatul dupa doi ani, ori prin derogare dupa un an jumatate (depinde si de colegiul din judetul tau, ar trebui sa intrebi).
Rectific: la examenul in avocatura din februarie 2010, organizat pentru cei definitivati in alte profesii juridice, s-a cerut adeverinta de la Colegiu.
Definitivat? Adica sa dam examen? A dat cineva de aici? Eu sunt foarte specializat, n-am mai trecut prin civile, penale din facultate :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier juridic definitiv laura-jurist laura-jurist Buna ziua sper sa nu fi gresit (prea tare) forumul :D as avea nevoie de o lamurire. un consilier juridic care a activat in functii juridice minim 5 ani ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic cu vechime 5 ani poate sustine examen pentru primirea in profesia de avocat ca avocat definitiv? aleodor27 aleodor27 In conditiile in care un consilier juridic cu vechime de peste 5, daca nu a fost si nu este inscris in Colegiul consilierilor juridici sau in alte asociatii, ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv dragi colegi consilieri juridici, care doriti sa intrati in avocatura si sunteti definitivi, am o intrebare pentru voi: cum ati dat examenul de definitivat? ... (vezi toată discuția)