avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... competenta este sectia civila sau comerciala?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

competenta este sectia civila sau comerciala?

speta: un angajat al societatii a avut o altercatie in timpul serviciului cu un tert in urma careia a ajuns la spital - accident de munca

Societatea, conform Legii 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca, a comunicat evenimentul catre Inspectoratul Teritorial de Munca.
In urma comunicarii acestui eveniment, societatea este obligata sa cerceteze evenimentele petrecute.
Cercetarea evenimentelor se finalizeaza cu intocmirea unui dosar conform, astfel
societatea angajatoare a apelat la un serviciu extern, cu nivel superior, pentru intocmirea dosarului de cercetare, care se face in acest caz, astfel a incheiat cu aceasta un contract de prestari servicii.
In urma altercatiei, societatii ia fost adus un prejudiciu material care trebuie recuperat de la persoanele care se fac vinovate.
Angajatul societatii a fost de acord sa plateasca jumatate din contravaloarea intocmirii documentatiei, dar tertul (agresorul) nu.
In consecinta am introdus actiunea pt recuperarea celeilalte jumatati impotriva agresorului invocand prevederile Codului civil.

1. dosarul a fost inregistrat la sectia comerciala. Competenta nu e sectia civila?
2. in intampinare, paratul solicita pe cale de exceptie respingerea actiunii pt ca nu s-au respectat prevederile procedurii de conciliere (mai exact termenul de convocare a paratului de 15 zile a fost doar de 5 zile).

intrebari: 1 care e sectia competenta?
2 care ar trebui sa fie urmatorul pas? (al reclamantei)
Cel mai recent răspuns: george26 , utilizator 15:28, 4 Iunie 2010
din ce am citit in primele randuri, acesta ar fi litigiu de munca. nici civil si nici comercial. asteptati si alte parerei.
Asa se pare a fi, mai degraba un litigiu de munca decat civil sau comercial!
~ Conținut șters la cerere ~

in intampinare, paratul solicita pe cale de exceptie respingerea actiunii pt ca nu s-au respectat prevederile procedurii de conciliere (mai exact termenul de convocare a paratului de 15 zile a fost doar de 5 zile), dar Nefiind un litigiu comercial nu este necesara concilierea

ce ar trebui sa faca reclamantul? sa invoce la primul termen declinarea competentei sectiei comerciale?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare-recurs geo-vem geo-vem Am depus initial prin fax la tribunal o contestatie in anulare-recurs pretentii si neprimind confirmarea de primire a faxului, am depus-o si prin ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare geo-vem geo-vem Am depus initial prin fax la tribunal o contestatie in anulare-recurs pretentii si neprimind confirmarea de primire a faxului, am depus-o si prin ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare judecata dubla geo-vem geo-vem Am depus initial prin fax la tribunal o contestatie in anulare-recurs pretentii si neprimind confirmarea de primire a faxului, am depus-o si prin ... (vezi toată discuția)