speta: un angajat al societatii a avut o altercatie in timpul serviciului cu un tert in urma careia a ajuns la spital - accident de munca
Societatea, conform Legii 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca, a comunicat evenimentul catre Inspectoratul Teritorial de Munca.
In urma comunicarii acestui eveniment, societatea este obligata sa cerceteze evenimentele petrecute.
Cercetarea evenimentelor se finalizeaza cu intocmirea unui dosar conform, astfel
societatea angajatoare a apelat la un serviciu extern, cu nivel superior, pentru intocmirea dosarului de cercetare, care se face in acest caz, astfel a incheiat cu aceasta un contract de prestari servicii.
In urma altercatiei, societatii ia fost adus un prejudiciu material care trebuie recuperat de la persoanele care se fac vinovate.
Angajatul societatii a fost de acord sa plateasca jumatate din contravaloarea intocmirii documentatiei, dar tertul (agresorul) nu.
In consecinta am introdus actiunea pt recuperarea celeilalte jumatati impotriva agresorului invocand prevederile Codului civil.
1. dosarul a fost inregistrat la sectia comerciala. Competenta nu e sectia civila?
2. in intampinare, paratul solicita pe cale de exceptie respingerea actiunii pt ca nu s-au respectat prevederile procedurii de conciliere (mai exact termenul de convocare a paratului de 15 zile a fost doar de 5 zile).
intrebari: 1 care e sectia competenta?
2 care ar trebui sa fie urmatorul pas? (al reclamantei)
in intampinare, paratul solicita pe cale de exceptie respingerea actiunii pt ca nu s-au respectat prevederile procedurii de conciliere (mai exact termenul de convocare a paratului de 15 zile a fost doar de 5 zile), dar Nefiind un litigiu comercial nu este necesara concilierea
ce ar trebui sa faca reclamantul? sa invoce la primul termen declinarea competentei sectiei comerciale?