avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... functionar public versus cenzor asociatie de locatari
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

functionar public versus cenzor asociatie de locatari

Sun functionar public in domeniul financiar la ANAF si sunt propusa sa fiu cenzor la administratia de locatari (chiriasi). Pot ocupa aceasta functie?
Aceasta functie este obliatoriu sa fie remunerata?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 18:21, 4 Iunie 2010
Puteti fi cenzor, nu sunteti in incompatibilitate.
Cenzoratul presupune responsabilitati, nu cred ca veti face munca patriotica!
Din punctul de vedere al legislatiei asociatiilor de proprietari si chiar cele care au stat la baza functionarii asociatiilor de locatari nu sunt incompatibilitati cu functia de la o institutie publica. Daca cenzorul este ales de adunarea generala necesita minim studii medii. Daca nu face parte din asociatie si este din afara acesteia trebuie sa aiba studii de specialitate.

Dar incompatibilitatea unui functionar cu aceea de cenzor intr-o asiciatie poate fi stabilita de institutia in care lucrati prin reglementarile acesteia si prin fisa postului dumneavoastra de la ANAF.
Va multumesc mult pentru raspunsuri
Nu va aflati in situatie de incompatibilitate. Din cate stiu eu, chiar inainte de a fi modificata Legea nr. 161/2003, ANAF-ul stabilise ca un functionar public poate fi si cenzor.

Acum situatia este reglementata prin art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.
Funcţionarii publici pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice şi în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public potrivit fişei postului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public si administrator, situatie de incompatibilitate? ContSters236160 ContSters236160 Buna seara, as dori sa stiu daca o persoana este administrator la o societate comerciala cu 50% din actiuni, in acelasi timp ocupa o functie publica, iar in ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate functionar public liana16 liana16 Functionar public - poate detine functia de consilier judetean si pe aceea de membru in consiliul de administratie al unei societati comerciale ? (vezi toată discuția)
Functionar public si pfa Utilizator_cont Utilizator_cont Buna ziua, O persoana, functionar public -- functie de conducere in domeniul investitii-fonduri europene , poate deschide un PFA ca si agent de asigurari ... (vezi toată discuția)