avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis auto obtinut in Italia valabil in Romania si ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis auto obtinut in Italia valabil in Romania si invers

Buna ziua.:help:Numele meu este Silviu si am si eu o intrebare.Daca fac scoala de soferi in Italia, si obtin categoria acolo,mi se elibereaza permis curat de acolo,deci nu romanesc convertit,ci direct de la scoala de soferi italiana... cu acel permis pot conduce in romania:-/? si daca da , cat timp? atat cat sunt in tranzit,sau sa zicem 1 an? ca exemplu sa zicem ca vin sa iau ceva de acasa ...stau doua saptamani si apoi plec.. este vreo problema? si fiindca tot am adus vorba... POT CONDUCE CU PERMISUL ROMANESC format EURO acela cu steagul albastru cu stelute in Italia? si daca da cat timp? am inteles ca un an ....dupa care solicit ce????? convertire?? traducere??? am tot cautat pe net dar am gasit date incomplete :fight:sau nu am inteles nimic.Un angajator din Italia ma poate angaja sofer cu permisul meu romanesc sau mai imi trebuie ceva?
Cel mai recent răspuns: gunnar , utilizator 23:14, 17 Iunie 2010
cea mai simpla varianta si sigura este sa mergeti la Politia Rutiera si sa intrebati. Daca suntteti din Bucuresti, in Udriste, la ghiseul nr.8, pe partea dreapta a salii.
persoana de acolo chiar a fost surprinzator de amabila si bine pregatita.
din cate tin minte, cu un permis emis in alt stat puteti conduce in Romania timp de 90 de zile.
Nu exista niciun impediment pentru a conduce in Romania cu permis valabil eliberat in alta tara din UE.
Mai mult decat atat, cf. art. 42. din Reg de aplicare a OUG nr. 195/2002, pemisul de conducere eliberat de o autoritate straina se preschimba cu unul romanesc daca se dovedeste ca titularu are domiciliul in Romania.
Ultima modificare: Joi, 3 Iunie 2010
Petre Nita, Expert judiciar
Va multumesc de promptitudinea dovedita.:thumbup: Deci domnule "expertautopnita" sa inteleg asa ...Plec in Italia.fac scoala de soferi acolo.Lucrez acolo ca sofer doi ani.Ma intorc in Ro.Si ...dupa cum spuneti dvs...pot circula cu permisul italian pana se devedeste ca am domiciliul in romania.Pai cum se dovedeste? Imi cer scuze dar nu inteleg. Nici Romania-italia #-o....nu am inteles daca e sa citesc aici www.permis-de-conducere.ro/utile/acte-necesare/permisul-de-conducere-in-italia.html unde spune ca permisul romanesc isi inceteaza valabilitatea dupa un an de la obtinerea rezidentei,iar daca nu am rezidenta atunci imi trebuie PERMIS INTERNATIONAL DE CONDUCERE .....iar aici www.consulatulromaniei.it/ro/index.php?option=com_content&task=view&id=36&Itemid=52 spune clar "Permisul de conducere românesc este valabil în Italia o perioadă de 1 an de la data intrării pe teritoriul Italiei"........... Ca sa ma intelegeti va dau situatie concreta. Eu am permis romanesc si o sa plec in Italia ca sofer angajat,iar fratele meu care a obtinut permisul in italia vine in romania si e probabil sa plece inapoi in italia peste trei luni.Care,cum ,ce tre sa facem? SI domnule "maxu08" politia rutiera romana (mai ales pe partea moldovei,braila galati,constanta)da amenda si apoi sfatuieste... Va garantez eu.
Ultima modificare: Joi, 3 Iunie 2010
silviu3marian, utilizator
Pentru Italia cititi aici : [ link extern ]
Legislatia romaneasca in materie o gasiti aici: [ link extern ]
unde gasiti si DIRECTIVEI 2006/126/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN SI A CONSILIULUI - PERMISE DE CONDUCERE
Publicata în: Jurnalul Oficial L 403 Data publicării: 30/12/2006

Alte discuții în legătură

Pot sa detin doua permise de conducere? Dumxx Dumxx Am făcut şcoala de şoferi de două ori, în două ţări diferite: în România in 1992 şi în Italia in 1999 era obligatoriu pentru ca permisele romanesti ... (vezi toată discuția)
Preschimbarea permisului de conducere din uk in romanesc Ciobanuliviuvasile Ciobanuliviuvasile Va rog sa ma informa- ti cu privire la schimbaria permisului de conducere Englezesc(UK) in cel ROMANESC ,cu specificaria ca l-am preschimbat de oarece am ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere international atalinna atalinna Un cetatean strain dintr-o tara non UE inca [u]nerezident in Romania [/u]poate conduce cu permisul de conducere obtinut in tara lui tradus in lba romana si ... (vezi toată discuția)