avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incadrare inspector asistent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incadrare inspector asistent

Buna seara!
Numele meu este Neli si lucrez la o primarie ddin jud. Alba. In vara anulul 2009 am absolvit Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative Brasov, specializarea administratie publica iar in urma examenului de promovare in clasa a functionarilor publici (ce a avut loc in 12.01.2010) am fost numita in functia publica de inspector cls 1, gradul profesional asistent, Tr 3, gradatia 5, cu un salariu de 823 Ron, numire ce are loc din data de 25.05.2010. Mentionez ca inainte de promovare am fost referent gradul asistent treapta 1 si am avut incepand cu 1.01.2010 acelasi salar de 823 Ron.
Intrebarea mea este daca am fost corect incadrata pe acest salariu ?
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 17:27, 4 Iunie 2010
Da, din pacate nu mai este cresterea de pana la 20%, ci doar...

LEGE-CADRU nr. 330 din 5 noiembrie 2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice

ART. 16
(1) Funcţionarii publici care absolvesc studii universitare de licenţă în domeniul de activitate al autorităţii sau instituţiei publice, încadraţi pe funcţii publice cu nivel de studii inferior, se numesc, în condiţiile legii, într-o funcţie publică de execuţie cu gradul profesional de asistent sau, după caz, principal, din clasa corespunzătoare studiilor absolvite, astfel încât să i se asigure o creştere de maximum 5%, dar nu mai puţin decât salariul de bază avut anterior.
(2) În situaţia în care salariul de bază stabilit în condiţiile alin. (1) este mai mic decât cel avut anterior promovării, funcţionarul public îşi menţine salariul de bază avut anterior promovării în clasă.
ce nu am inteles eu este care este salariul de baza stabilit in conditiile alin.(1)?
Ar fi putut sa va acorde o marire de pana la 5%, dar poate din cauza crizei economice au considerat ca l-au si respectat prin "astfel încât să i se asigure o creştere de maximum 5%, dar nu mai puţin decât salariul de bază avut anterior."

Aratati-le articolul 16 si postati raspunsul pe forum.
S-a strecurat undeva o eroare: salariul unui inspector I asistent 3 gradatia 5 (spor de vechime 25%) in primarie, era la data de 31.12.2009 de 747 RON.(OG 9/2008, anexa 4 B). Daca adaugam sporul de vechime (187 RON), ajungem la un brut de 834 RON,(si asta include si majorarea de pana la 5%) nu 823 RON. Sesizati compartimentul contabilitate sa refaca calculele.
Contabila institutiei noastre mi-a explicat ca nici ei nu i se pare corecta incadrarea, dar a precizat ca ea aplica dispozitia emisa de biroul resurse umane si avizata de primar.

Alte discuții în legătură

Promovare in clasa functionari publici meri402003@yahoo.com meri402003@yahoo.com Cum se stabileste salariul de baza in anul 2011 pentru functionarii publici care au absolvit studii superioare si au sustinut examenul de promovare in clasa? (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici in anul 2010 roxanas roxanas In luna noiembrie 2010 am fost promovata in clasa din functia publica de executie de referent cl.III grad superior tr.1 gradatia 5 in functia publica de ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa keti keti Referent grad profesional principal,treapta 1, nivel studii medii , gradatia 2, salariul fiind de 741 dupa promovare inspector grad profesional asistent ... (vezi toată discuția)