avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe accize la cafea
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

accize la cafea

ma intereseaza si pe mn in legatura cu plata accizelor la cafea:sint o firma intreprindere individuala si aduk cafea prajita vidata+granulata(ness) din ue.cum treb procedat sa nu mai am probl,ka mam saturat sa mi tot konfiste marfa si sami dea amenzi.ce akte trebuie,ce autorizatii,unde sa merg si ce treb sa fac sa nu mai am probleme.eu o aduk personal din ue,am acte pe cafea(bonuri de casa)dar nu stiu ce documente treb la noi(in romania)sa o pot transporta in siguranta pina acasa dupa care sa o pot comercializa legal fara probleme.platesc si accize dar sa nu mai intimpin greutati,mam saturat sa ma tot jupoaie care mai de care ca am disperat si nu mai stiu ce sa fac.va multumesc anticipat si astept un raspuns care sa ma scoata din tot necazul care il am si din toata incurcatura mea.ast rasp.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:31, 5 Iunie 2010
Despre baza de impozitare a accizei la cafea si baza de impozitare a TVA la cafea
puteti citi articolul publicat pe
[ link extern ]

Autorizatiile pentru marfurile la care trebuie platite accize, tigari, bauturi alcoolice si cafea, se solicita de la Administratia financiara.
Documentele ce trebuie depuse ptr. obtinerii acestei autorizatii sant :
- cererea tip, care se obtine de la Administratia financiara,
- certificatul de inregistrare fiscala, CUI
- statutul sau actul constitutiv, care sa aiba prevazute in obiectul de activitate productia, importul si/sau comercializarea de produse supuse autorizarii,
- cazierul judiciar al administratului, insotit de declaratiile acestuia ca nu este functionar public si ca nu ocupa o alta functie incompatibila cu functia de gestionar sau de administrator.
- certificatul de atestare fiscala eliberat de organul fiscal teritorial din care sa rezulte ca firma nu are obligatii restante fata de buget,
- declaratia solicitantului privind sediul social, filialele, sucursalele, punctele de lucru, spatiile de depozitare si orice alte locuri unde isi desfasoara activitatea, precum si adresele acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accizarea tutunului produs in tara in cazul in care se doreste comercializarea sub forma de tutun vrac, ambalat la diferite gramaje. Conrad Conrad Nu reusesc sub nici o forma sa obtin informatii exacte in legatura cu accizarea tutunului. Situatia este urmatoarea: Producatorul X are o productie de x ... (vezi toată discuția)
Autorizatie pentru cazan de tuica adinaadina adinaadina Detinatorul unui cazan de tuica (doar pentru productie proprie) ce trebuie sa faca pentru a obtine autorizatia de functionare a acestuia? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati cu informatii privind distribuirea unor vinuri DIANACIOBANU DIANACIOBANU buna ziua!impreuna cu un prieten as dori sa distribuim din Italia in Romania niste vinuri, cafea si alimente,...am inteles de la el , ca e vb de taxa de ... (vezi toată discuția)