avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... curs puericultura pentru al doilea copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

curs puericultura pentru al doilea copil

Buna ziua,

am un angajat a carui sotie urmeaza sa nasca in zilele care urmeaza cel de-al doilea copil. Pentru primul copil, in urma cu un an si jumatate angajatul a adus un atestat de absolvire a cursului de puericultura pentru care a beneficiat de inca 10 zile libere pe langa cele 5 pe care le-a primit pentru nastere. Poate beneficia si pentru cel de-al doilea copil de 10+5 zile libere (puericultura+nastere) sau doar de cele 5 zile?

Multumesc mult pentru raspunsuri!
O zi buna!
1. Daca are un asemenea curs nu mai trebuie sa faca mereu, pentru fiecare alt copil, cate un alt curs. Este valabil acela facut deja.
2. Deci va beneficia de 10+5 zile libere platite.
Ultima modificare: Vineri, 4 Iunie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc mult pentru raspuns!
Va doresc o zi buna!
Buna ziua,
In maxim o luna urmeaza sa nasca sotia cel de-al doile copil si am o nedumerire in legatura cu cele 10 zile la absolvirea cursului de puericultura. La primul copil am beneficiat de cele 10 zile.
Pe acest forul am gasit doua raspunsuri diferite, unul mai sus cum ca as beneficia de cele 10 zile si la al doilea copil si un alt raspuns ca la al doile copil nu mai beneficiez de cele 10 zile. O sa atase link-ul, sper sa functioneze www.avocatnet.ro/content/for...

Va rog sa ma lamuriti in aceasta problema, nu vreau sa am probleme la servici.

Va multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu paternal (extra 10 zile) se aplica si pt al 2-lea copil ? victorconstantin victorconstantin Buna ziua, Am citit si eu Legea 210/1999. La articolul 4 alin 2 s-ar intelege ca nu se poate beneficia decat o singura data de extra 10 zile de concediu ... (vezi toată discuția)
Zile libere la nasterea celui de-al doilea copil dan_dimitrie dan_dimitrie Sint salariat la o societate comerciala, am absolvit cursul de puericultura si am beneficiat de 5+10 zile libere la nasterea primuluii copil. Acum, la nasterea ... (vezi toată discuția)
Zile libere legale pentru tata shumy shumy Buna ziua. Am si eu o intrebare. In luna aprilie sotia mea urmeaza sa nasca. As vrea sa stiu daca voi beneficia si eu de zile libere, legal (cate la numar) in ... (vezi toată discuția)